-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 10 /14:28

Jaroslavlyje atsisveikinti su žuvusiais per lėktuvo katastrofą ledo ritulininkais atėjo tūkstančiai žmonių

Rusijos Pavolgio mieste Jaroslavlyje prasidėjo atsisveikinimo su rugsėjo 7 dieną žuvusiais lėktuvo Jak-42 katastrofoje ceremonija.
Atsisveikinimas su žuvusiaisiais per aviakatastrofą
Atsisveikinimas su žuvusiaisiais per aviakatastrofą / „Scanpix“ nuotr.

„Apie pusaštunto tūkstančio žmonių stovi prie sporto arenos“, – pranešė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Jaroslavlio srities valdybos Informacijos skyriaus viršininkas Aleksandras Šichanovas.

Pasak agentūros „Interfax“ korespondento, pirmiausiai su žuvusiaisiais atsisveikina jų artimieji ir giminės. Vėliau į areną pradėjo eiti visi norintys pagerbti žuvusiuosius. Daugelis jų pasipuošę klubo „Lokomotiv“ šalikais.

Į sporto rūmus „Arena-2000“ atsisveikinti su žuvusiais per aviakatastrofą atėjo Rusijos VRM vadovas Rašidas Nurgalijevas, ledo ritulio lygos KHL direktorių tarybos pirmininkas Viačeslavas Fetisovas, Rusijos ledo ritulio federacijos prezidentas Vladislavas Tretjakas, KHL prezidentas Aleksandras Medvedevas, klubų atstovai.

Gedulingą kalbą pasakė buvęs ledo ritulio klubo „Lokomotiv“ vyriausiasis treneris čekas Vladimiras Vujtekas.

Kaip pranešama BBC tinklalapyje, naujoji „Lokomotiv“ komanda KHL čempionate dalyvaus nuo kito sezono, pareiškė klubo prezidentas Jurijus Jakovlevas.

Rugsėjo 7 dieną, prie Jaroslavlio sudužus lėktuvui Jak-42, žuvo 45 šios komandos žaidėjai, treneriai ir kiti klubo darbuotojai.

Gyvi liko tik du žmonės – ledo ritulininkas Aleksandras Galimovas ir ekipažo narys Aleksandras Sizovas. Abiejų sveikatos būklė itin sunki.

VIDEO: Ярославль прощается с погибшими хоккеистами (НТВ)

Su žuvusiaisiais atsisveikino apie 100 tūkstančių žmonių (papildyta 14.28 val.)

Jaroslavlio stadione „Arena-2000“ šeštadienį baigėsi ceremonija, kurios metu atsisveikinta su žuvusiais per lėktuvo Jak-42 katastrofą.

Pasak Rusijos VRM Jaroslavlio srities valdybos, pagerbti žuvusių sportininkų ir lakūnų atėjo apie 100 tūkstančių žmonių.

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas į „Areną-2000“ atvyko tuo metu, kai ten buvo ir komandos gerbėjų ir miestiečių. Premjeras prie kiekvieno žuvusiojo fotografijos padėjo po du raudonus gvazdikus.

Pagerbęs žuvusiuosius V.Putinas susitiko su Ledo ritulio federacijos vadovais, kad aptartų Jaroslavlio ledo ritulio komandos „Lokomotiv“ perspektyvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius