Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jau šešerius metus Maskvos Šeremetjevo oro uoste stovi lėktuvas su 20 milijardų eurų grynųjų, kurių niekas nepasiima

Rusijos leidinys „Moskovskij komsomolec“ paskelbė, kad Maskvos Šeremetjevo oro uoste nuo 2007-ųjų stovi lėktuvas su 20 milijardų eurų grynųjų, kurių iki šiol niekas nepasiėmė. Leidinio duomenimis, pinigai buvo atskraidinti iš Frankfurto, o jų savininkas – Irano pilietis Farzinas Koroorianas Motlaghas.
Šeremetjevo oro uostas
Šeremetjevo oro uostas / „Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia „Moskovskij komsomolec“, pinigus šiemet mėgino perimti Maskvoje atstovybę turintis fondas pavadinimu „Gerų žmonių pasaulis“, kuriam minėtasis iranietis neva paaukojo visus 20 milijardų eurų. Pinigų dovanojimo sutartis buvo sudaryta 2013 metų kovą. Fondo vadovas Aleksandras Šipilovas atsisakė ką nors komentuoti.

Rusijos muitininkai pareikalavo, kad krovinio perdavimo fondo atstovams metu dalyvautų pats pinigų siuntėjas, tačiau iranietis atsiuntė tik savo advokatą. Leidinio duomenimis, Farzinas Koroorianas Motlaghas gali būti tas pats asmuo, kuris sukčiaudamas mėgino pagrobti 14 milijardų eurų iš centrinio Jungtinių Arabų Emyratų banko.

Straipsnyje pateikiamos dokumentų kopijos, iš kurių aiškėja, kad 20 milijardų eurų sukrauti ant 200 europalečių. Ant kiekvienos iš jų telpa po 100 milijonų eurų. Bendras banknotų svoris – apie 200 tonų.

„Moskovskij komsomolec“ taip pat pateikia versiją, kad šie 20 milijardų eurų galėjo anksčiau priklausyti buvusiam Irako diktatoriui Saddamui Husseinui, kažkada laikytam vienu turtingiausių pasaulio žmonių. Neva šiuo metu po pasaulį klaidžioja nuo 60 iki 100 milijardų dolerių iš nuversto ir pakarto Irako diktatoriaus santaupų.

20 milijardų eurų (apie 69 milijardai litų) – tai suma, kuri daugiau nei du kartus viršija visos Lietuvos metinį biudžetą. Pažymima, kad panorėjus, tokia pinigų suma būtų galima lengvai destabilizuoti ne vienos galingos šalies ekonomiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius