-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV nedidelis lėktuvas rėžėsi į pastatą greta FTB biuro Teksase (atnaujinta 01.20 val., video, nuotraukos)

JAV nedidelis lėktuvas ketvirtadienį įsirėždamas į pastatą, esantį greta Federalinio tyrimų biuro (FTB) pastato Ostine (Teksaso valstijoje), užsiliepsnojo ir sprogo; žmonės buvo priversti šokti pro langus, pasakojo liudininkai ir pareigūnai. Greičiausiai tai buvo savižudžio kerštas mokesčių inspekcijai.
Lėktuvas kliudė septynių aukštų pastatą Teksase
JAV nedidelis lėktuvas rėžėsi į pastatą greta FTB biuro Teksase / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Du asmenys nuvežti į ligoninę, dar vieno pasigesta, bet ugniagesių nuomone, visi buvę pastate saugiai evakuoti.

„Pastatas sudrebėjo, tartum per žemės drebėjimą“, – sakė televizijai CNN Cynthia prisistačiusi moteris, buvusi gretimame pastate.

Cynthia ir jos bendradarbiai išbėgo laukan ir matė žmones bėgančius namo, į kurį sudužo lėktuvas, link.

„Antrajame aukšte buvo žmonių; jie negalėjo išeiti. Išlindę pro langus, jie šaukėsi pagalbos“, – pasakojo Cynthia.  Ugniagesiai tuo metu kovojo su liepsnomis.

VIDEO: Raw Video: Towering Flames After Plane Hits IRS

„Mes matome stiprų gaisrą antrojo aukšto zonoje. Jiems teko daug dūmų, daug karščio, daug ugnies“, – sakė žurnalistams ugniagesių viršininko pavaduotojas Harry Evansas.

Pasak „Reuters“, lėktuvas kliudė septynių aukštų pastatą apie 10 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku; tai nurodė Ostino policijos departamento atstovė Helena Wriht, kuri dar pridūrė, kad du žmonės nuvežti į ligoninę, teroro akto neįtariama.

Atnaujinta 22.54 val.  Pranešama, kad pastatui iškilo grėsmė sugriūti, mat metalinės konstrukcijos gali neatlaikyti karščio.

Tuo tarpu „Sky News“ praneša, kad viena iš šio įvykio versijų yra kerštas mokesčių inspekcijai, kuri taip pat buvo įsikūrusi pastate, į kurį rėžėsi lėktuvas. Josepho Stacko, kuriam priklausė lėktuvas, namuose prieš šį įvykį kilo gaisras. Spėjama, kad vyras pats padegė juos.

Kol kas policija neranda šio vyro, manoma, kad jis gali būti žuvęs.

Atnaujinta 01.20 val. Kaip pranešė CNN, pagrindinė versija, kad šis incidentas – savižudžio kerštas mokesčių inspekcijai. Tai liudija ir J.Stacko paliktas priešmirtinis laiškas. Jame 53 metų vyras kritikuoja mokesčių politiką šalyje. Jis teigia, kad mokesčių politika JAV yra palanki didžiulėms korporacijoms, o paprasti amerikiečiai priversti sąžiningai mokėti mokesčius ir jas išlaikyti.

„Associated Press“ praneša, kad vyriškis bent du kartus (1985 ir 1995 metais) bandė pradėti savo verslą, tačiau buvo priverstas nutraukti veiklą mokesčių inspekcijos sprendimu.

Priešmirtiniame laiške vyras pareiškė esąs pasiryžęs padaryti „galą šiai beprotybei.“ Laiško ištraukas galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius