-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV policija nušovė radikalų aplinkosaugos aktyvistą, kuris televizijos pastate paėmė 3 įkaitus (nuotraukos)

Radikalių pažiūrų aplinkosaugos aktyvistas trečiadienį paėmė įkaitais tris vyrus vienos JAV televizijos pastate, tačiau vėliau buvo nušautas policijos.
Silver Springas, Merilandas (įvykio vietoje)
Silver Springas, Merilandas (įvykio vietoje). / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per keturias valandas trukusią televizijos „Discovery Channel“ dramą pastate paimti įkaitai nenukentėjo, o detonavus prie užpuoliko kūno pritvirtintiems užtaisams pasklido dūmų debesis.

Policija nurodė, kad po kelias valandas trukusių įtemptų derybų, per kurias užpuolikas buvo stebimas vaizdo kameromis, specialiųjų pajėgų pareigūnai nušovė pagrobėją, kai jis nukreipė ginklą į vieną iš įkaitų.

„Tada vidun įžengė mūsų taktinės komandos. Jie nušovė įtariamąjį. Įtariamasis mirė“, – policijos seržantas J.Thomasas Mangeris sakė žurnalistams.

Pranešama, kad užpuolikas buvo iš Azijos kilęs amerikietis Jamesas Lee, jau anksčiau protestavęs prieš „Discovery Channel“. 2008 metų kovą vyras buvo nuteistas dėl viešosios tvarkos pažeidimo – jam skirtas šešių mėnesių bandomasis laikotarpis ir nedidelė bauda.

J.Th.Mangeris pripažino, kad užpuolikas „nesutarė su žmonėmis iš „Discovery Channel“. Manau, kad jis iš tiesų prieš porą metų buvo suimtas.

J.Lee įžengė į didelio televizijos pastato vestibiulį apie 13 val. vietos (20 val. Lietuvos) laiku, grasindamas pistoletu ir laikydamas paketą, o prie jo kūno buvo pritvirtinti metaliniai kanistrai, nurodė policija.J.Lee įžengė į didelio televizijos pastato vestibiulį grasindamas pistoletu ir laikydamas paketą, o prie jo kūno buvo pritvirtinti metaliniai kanistrai.

Į įvykio vietą buvo iškviesti išminavimo ekspertai, o iš pastato ir aplinkinės teritorijos buvo evakuoti žmonės. Iš pirmame aukšte veikiančio dienos priežiūros centro kūdikiai buvo vežami lovelėse.

Policija tebetiria pranešimus, kad užpuolikas bent kartą iššovė, įsiveržęs į pastatą Vašingtono priemiestyje Silver Springe, kuriame dirba apie 1 900 žmonių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius