-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV respublikonai į Atstovų Rūmų pirmininko postą siūlo Paulą Ryaną

JAV respublikonai trečiadienį iškėlė populiarų konservatyvių pažiūrų politiką Paulą Ryaną savo kandidatu į Atstovų Rūmų pirmininko postą, tikėdamiesi, kad toks žingsnis suvienys jų susiskaldžiusią stovyklą po kelias savaites trukusių vidaus ginčų.
Paulas Ryanas
Paulas Ryanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jeigu neįvyks kas nors nenumatyta, P.Ryanas ketvirtadienį per visų deputatų balsavimą respublikonų kontroliuojamuose Atstovų Rūmuose bus paskirtas į svarbiausią postą Kongrese ir taps trečiuoju pagal rangą JAV pareigūnu po prezidento ir viceprezidento.

Trečiadienį charizmatiškas 45 metų įstatymų leidėjas iš Viskonsino valstijos laimėjo už uždarų durų vykusius rinkimus ir tapo partijos kandidatu, turinčiu pakeisti dabartinį pirmininką Johną Boehnerį, kuris praeitą mėnesį paskelbė, kad atsistatydins ateinantį penktadienį.

J.Boehneris nusprendė atsistatydinti spaudžiamas maištingų konservatyviųjų veikėjų savo partijoje, o šis žingsnis atskleidė gilų susipriešinimą tarp tų įstatymų leidėjų ir nuosaikesnių respublikonų Atstovų Rūmuose.

Įstatymų leidėjai po balsavimo sakė, kad P.Ryanas užsitikrino tik 200 balsų per rinkimus, kuriuose dalyvavo 247 respublikonai

„Tai pradeda naują dieną Atstovų Rūmuose, – P.Ryanas sakė žurnalistams po balsavimo. – Rūmai nebebus tokie, kaip jie atrodė pastaruosius kelerius metus. Ketiname judėti į priekį, ketiname susivienyti.“

Įstatymų leidėjai sakė esantys patenkinti, kad kelias savaites trukusi drama Atstovų Rūmų respublikonų stovykloje pagaliau atrodo artėjanti prie pabaigos.

„Visi beveik galėjo pajusti palengvėjimą salėje, kad radome tinkamą lyderį tinkamu laiku, kuris gali mus sutelkti kartu“, – sakė Kongreso narys Tomas Cole'as.

Tačiau politinė intriga dar ne visiškai išblėso.

Įstatymų leidėjai po balsavimo sakė, kad P.Ryanas užsitikrino tik 200 balsų per rinkimus, kuriuose dalyvavo 247 respublikonai, todėl jam dar šiek tiek trūksta iki 218 balsų, kad iš karto iškovotų pergalę ketvirtadienį, kai vyks balsavimas 435 vietų Atstovų Rūmuose.

Tačiau jie reiškė pasitikėjimą, kad per galutinį balsavimą už P.Ryaną balsuos gerokai daugiau negu 218 deputatų.

„Manau, kad triuškinama dauguma (respublikonų) konferencijoje yra pasiruošusi žengti tolyn, ir (mes turėsim) apie 230 balsų“, – Kongreso narys Gregas Waldenas sakė žurnalistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius