Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

JAV žvalgybos ataskaita: V.Putinas visomis priemonėmis siekė padėti D.Trumpui laimėti rinkimus

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas siekė padėti Donaldui Trumpui laimėti prezidento rinkimus, teigiama JAV žvalgybos ataskaitoje.
2016-ųjų Vladimiro Putino metinė spaudos konferencija
2016-ųjų Vladimiro Putino metinė spaudos konferencija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį paviešintoje ataskaitoje rašoma, kad Rusijos prezidentas įsakė surengti kampaniją JAV prezidento rinkimų rezultatams paveikti. Ataskaita buvo paviešinta netrukus po to, kai per susitikimą su JAV žvalgybos vadovais ji buvo pristatyta išrinktajam prezidentui D.Trumpui.

Ataskaitoje taip pat teigiama, kad Kremlius reiškė aiškią paramą D.Trumpui ir siekė padidinti jo galimybes laimėti rinkimus, išnaudodamas visas galimybes diskredituoti jo varžovę Hillary Clinton.

„Rusijos pastangos paveikti 2016 metų JAV prezidento rinkimus tėra naujausia Maskvos ilgalaikių siekių kenkti JAV atstovaujamai liberaliai demokratinei tvarkai išraiška, bet šie veiksmai, lyginant su ankstesniais, pademonstravo smarkiai sustiprėjusį tiesioginį kišimąsi, didesnį aktyvumą ir platesnį priemonių spektrą“, – ataskaitą cituoja CNN.

Ataskaitoje teigiama, kad Maskva naudojo didelį priemonių arsenalą, siekdama paveikti rinkimų rezultatus: kibernetines atakas, valstybinę Rusijos žiniasklaidą, įvairius tarpininkus, už užmokestį dirbančius vadinamuosius interneto trolius ir t. t.

D.Trumpas susitikimą su žvalgybos vadovais įvardijo kaip konstruktyvų, tačiau atmetė teiginius, kad Rusija paveikė rinkimų rezultatus.

Pabrėždamas, kad „nepaprastai gerbia“ darbą, kurį atliko žvalgybos tarnybos, D.Trumpas pareiškė: „Nors Rusija, Kinija, kitos šalys, išorės organizacijos ir žmonės nuolat mėgina įsilaužti į mūsų vyriausybines, verslo ir kitų organizacijų, įskaitant Demokratų partijos nacionalinio komiteto, kibernetines struktūras, visa tai neturėjo visiškai jokio poveikio prezidento rinkimų baigčiai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius