Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT pabėgėlių agentūros vadovas: karinių veiksmų Gazos Ruože eskalavimas sukels katastrofą

Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros (UNHCR) vadovas Filippo Grandi (Filipas Grandis) penktadienį pareiškė, kad bet koks karinių veiksmų Gazos Ruože suintensyvėjimas sukels katastrofą ten gyvenantiems žmonėms.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.

„Galiu tvirtai pasakyti, kad bet koks tolesnis karinių veiksmų eskalavimas ar net jų tęsimas turės katastrofiškų pasekmių Gazos [Ruožo] gyventojams“, – žurnalistams Japonijoje sakė F. Grandi.

F. Grandi, pabrėžęs, kad UNHCR neturi oficialių įgaliojimų palestiniečių teritorijose ar Izraelyje, sakė, kad dėl šio konflikto jaučia didelį susirūpinimą ir sielvartą kaip ir daugelis jo kolegų, įskaitant JT generalinį sekretorių.

Jis taip pat pavadino spalio 7-osios „Hamas“ išpuolius Izraelyje siaubingais ir sakė, kad konflikto išplitimo į Libaną ir kitas šalis pasekmės būtų neišmatuojamos.

Penktadienį netoli Gazos Ruožo, kur palestiniečiams labai reikia maisto ir vandens, susikaupė tarptautinės pagalbos. Su Egipto vyriausybe susijęs transliuotojas „al Qahera News“ skelbė, kad Rafos sienos perėja – vienintelis kelias į Gazos Ruožą – bus atidaryta penktadienį, bet vėliau Kairas nurodė, kad reikia daugiau laiko keliams pataisyti.

„Hamas“ spalio 7 dieną netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Izraelyje žuvo daugiau nei 1,4 tūkst. žmonių, įskaitant civilius. Izraelis teigia, kad per susirėmimus žuvo apie 1,5 tūkst. „Hamas“ kovotojų, kol jo kariuomenė atgavo visų pasienio miestų kontrolę.

„Hamas“ kontroliuojamos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Izraelio smūgiai pražudė 3 785 palestiniečius.

Jungtinės Tautos teigia, kad daugiau nei milijonas iš 2,4 mln. Gazos Ruožo gyventojų buvo priversti palikti savo namus ir kad humanitarinė padėtis kasdien blogėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius