-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT Saugumo Taryba priėmė Lietuvos pateiktą rezoliuciją dėl Bosnijos ir Hercegovinos

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba lapkričio 11 dieną priėmė Lietuvos pateiktą rezoliuciją dėl Bosnijos ir Hercegovinos, patvirtinančią ES vadovaujamos misijos EUFOR ALTHEA mandato pratęsimą vieneriems metams.
Jungtinių Tautų organizacija
Jungtinių Tautų organizacija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuva rezoliucijos projektą teikė kaip Kontaktinės grupės dėl Bosnijos ir Hercegovinos pirmininkė. Už rezoliucijos projektą balsavo 14 JT Saugumo Tarybos narių; Rusija balsavimo metu susilaikė.

Lietuvos nuolatinė atstovė JT ambasadorė Raimonda Murmokaitė po balsavimo pabrėžė, jog ši rezoliucija – tai stiprus tarptautinės bendruomenės paramos Bosnijai ir Hercegovinai signalas. Dokumentu JT parėmė Europos Sąjungos ir NATO vaidmenį užtikrinant saugumą bei stabilumą Bosnijoje ir Hercegovinoje.

„Esame įsitikinę, kad euroatlantinė integracija yra svarbus veiksnys, telkiantis regiono valstybes demokratinėms reformoms, ekonominei plėtrai, stabilumui ir taikai“, – teigė Lietuvos nuolatinė atstovė.

Saugumo Tarybos posėdyje dalyvavęs Aukštasis įgaliotinis Bosnijai ir Hercegovinai Valentinas Inzko paragino šalies politinį elitą peržengti tarpusavio politinius bei etninius skirtumus, nes tai padės gerinti šalies socialinę ir ekonominę padėtį bei siekti euroatlantinės integracijos. 

Kontaktinės grupės dėl Bosnijos ir Hercegovinos nariais šiuo metu yra Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Vokietija, Italija, JAV, Rusija,  Liuksemburgas, Australija ir Lietuva. Visos Grupės narės jai pirmininkauja paeiliui kas mėnesį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius