-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT žmogaus teisių vadovas: „didžiojo pakeitimo“ sąmokslo teorija skatina smurtą

Jungtinių Tautų žmogaus teisių vadovas Volkeris Turkas (Volkeris Tiurkas) pirmadienį įspėjo, kad daugelyje šalių plintančios „didžiojo pakeitimo“ sąmokslo teorijos yra apgaulingos, rasistinės ir tiesiogiai skatina smurtą.
FABRICE COFFRINI / AFP
FABRICE COFFRINI / AFP

JT vyriausiasis žmogaus teisių komisaras taip pat pabrėžė, kad „karas prieš woke (liberaliąją, antirasistinę ideologiją) iš tikrųjų yra karas prieš įtraukimą“.

Savo pranešime Jungtinių Tautų Žmogaus teisių tarybai Ženevoje V. Turkas tvirtino, kad rasiškai mišrių ir daugiakultūrių visuomenių nereikia bijoti ir kad jos turėtų būti laikomos nauda visiems.

„Daugelyje šalių, taip pat ir Europoje bei Šiaurės Amerikoje, man kelia susirūpinimą vadinamųjų didžiojo pakeitimo sąmokslo teorijų – grindžiamų klaidinga mintimi, kad žydai, musulmonai, ne baltieji ir migrantai siekia „pakeisti“ ar slopinti šalių kultūras ir tautas – regis, auganti įtaka“, – sakė jis.

„Šios apgaulingos ir labai rasistinės idėjos tiesiogiai veikia daugelį smurto kaltininkų“, – pabrėžė V. Turkas.

Jis įspėjo, kad „drauge su vadinamuoju karu prieš woke, kuris iš tikrųjų yra karas prieš įtraukimą, šiomis idėjomis siekiama nušalinti rasines mažumas, ypač moteris iš iš rasinių mažumų, ir LGBTQ+ žmones nuo visiško lygiateisiškumo“.

„Daugiakultūriškumas nėra grėsmė. Tai žmonijos istorija, labai naudinga mums visiems“, – sakė jis.

Pasak V. Turko, jis smerkia dažnėjančius išpuolius prieš LGBTIQ žmones ir jų teises.

JT žmogaus teisių vadovas taip pat apgailestavo dėl to, kad vis dažniau priimami diskriminaciniai įstatymai, vykdoma diskriminacinė politika.

Neseniai tokie įstatymai buvo išplėsti, priimti ar yra svarstomi Baltarusijoje, Burkina Fase, Ganoje, Libane, Nigeryje, Nigerijoje, Rusijoje ir keliose JAV valstijose.

„LGBTQ+ žmonių teisių pripažinimas reiškia lygybę ir visų teisę gyventi be smurto ir diskriminacijos“, – sakė jis.

Tuo pačiu V. Turkas gerai įvertino tos pačios lyties asmenų santykių, pagrįstų abiejų pusių sutikimu, dekriminalizavimą per pastaruosius dvejus metus Antigvoje ir Barbudoje, Barbadose, Mauricijuje, Sent Kitse ir Nevyje, Singapūre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius