-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinėse Valstijose mirė Saudo Arabijos sosto įpėdinis

Jungtinėse Valstijose, kaip CNN pranešė šeštadienį, mirė Saudo Arabijos sosto įpėdinis Sultanas bin Abdulazizas Al-Saudas. Šią žinią patvirtino JAV Valstybės departamentas.
Sultanas bin Abdulazizas Al-Saudas
Sultanas bin Abdulazizas Al-Saudas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pastaraisiais mėnesiais kronprincas buvo atvykęs į JAV gydytis. Sosto įpėdinio mirtį patvirtino ir oficialusis Saudo Arabijos karališkosios šeimos atstovas.

Tikslus įpėdinio amžius nėra žinomas. CNN praneša, kad princas mirė sulaukęs 81 metų, o „Reuters“ skelbia, kad jam buvo sukakę 86-eri. Naujienų agentūros AFP duomenimis, 2004 metais bin Abdulazizui Al-Saudui buvo diagnozuotas storosios žarnos vėžys.

Princas Sultanas ėjo Saudo Arabijos pirmojo vicepremjero bei aviacijos ir gynybos ministro pareigas. Į sostą jis turėjo įžengti po savo brolio, dabartinio šalies karaliaus Abdullah bin Abdulazizo Al-Saudo, kuriam, kaip manoma, šiuo metu yra 87 metai, mirties. Pažymėtina, kad ir pats Saudo Arabijos karalius pastaraisiais metais turi sveikatos problemų. Šios savaitės pradžioje jam atlikta eilinė stuburo operacija, o prieš metus ir jis buvo priverstas vykti į JAV gydytis.

Saudo Arabijoje sostą paveldi ne valdovo vaikai, o jo broliai. Dabar sosto įpėdiniu tapo vidaus reikalų ministras princas Nayefas bin Abdulazizas Al-Saudas – karaliaus Abdullah įbrolis. Žinoma, kad naujojo kroncprinco amžius irgi per 70 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius