-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinių Tautų konferencijoje įvardytos daugiausia klimato katastrofų patiriančios šalys

Klimato kaita sukelia ekstremalias oro sąlygas. Pernai buvo tie metai, kuomet dėl blogų oro sąlygų žuvo daugiausia žmonių. Daugiausia jų žuvo besivystančiose šalyse ir JAV, skelbia welt.de.
Taip atrodo nukentėjusieji...
Haitis itin dažnai kenčia liūtis, audras ir kitas ekstremalias oro sąlygas. / AFP/„Scanpix“

Audros, potvyniai, karščio bangos. Ekstremalių oro sąlygų vis daugėja. Tarp dešimties labiausiai oro sąlygų veikiamų  šalių iš išsivysčiusių valstybių patenka tik JAV, ji užima septintą vietą. Čia pernai žuvo 844 žmonės. Pirmoje vietoje – Filipinai (1659 mirtys), Brazilija (1013), Tailandas (892). JAV žuvo daugiau žmonių nei Pakistane (585), Kombodžoje (247) ir Salvadore (35). Šiame sąraše jau dvidešimtmetį įrašomas ir Haitis, Hondūras, Bagladešas, Nikaragva ir Birma.

Ekspertai randa vis aiškesnių įrodymų, kad tam tikrus oro sąlygų kraštutinumus sukelia būtent klimato kaitos padariniai.

Klimato kaitos rizikos indeksas antradienį buvo pristatytas Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencijos Dohoje metu.

Dėl labai sunkių stichinių nelaimių ir katastrofų 2011 metai laikomi vienais pražūtingiausių. Ekspertai perspėja, kad dėl klimato kaitos audrų, sausrų ir liūčių dar padaugės. 

Pabrėžiama būtinybė paspartinti kovą su klimato kaita, siekiant išlaikyti pasaulinės temperatūros kilimą ne daugiau kaip dviem laipsniais. Besivystančios šalys turėtų sulaukti daugiau finansinės paramos, kad galėtų pasirengti būsimoms katastrofoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius