-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kairą sudrebino sprogimai

Per išpuolį Egipto sostinėje Kaire sužeisti šeši saugumo pajėgų atstovai. Pareigūnai praneša, kad trimis sprogimais buvo taikytasi į šalies saugumo būstinę, kurios fasadas buvo smarkiai apgadintas. Galingas sprogimas buvo girdėti daugelyje miesto dalių.
Sprogimai Kaire
Sprogimai Kaire / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kairas Egiptas

Pasak Vidaus reikalų ministerijos, sprogimas nugriaudėjo, kai prie komplekso apsauginių užtvarų sustojo automobilis. Iš jo iššokę vairuotojas paspruko paskui važiuojančiu motociklu. Sprogimas buvo toks smarkus, kad aplink išdegusį automobilį paliko didelį kraterį.

Už šį išpuolį atsakomybės niekas neprisiėmė.

Šiemet Kaire keletą atakų yra surengę islamistų kovotojai, tuo metu į Egipto saugumo pajėgas kėsinamasi nuolat – ypač po to, kai šiauriniame Sinajaus pusiasalyje veikiantys islamistų kovotojai, save siejantys su grupuote „Islamo valstybė“ (IS), paragino bendražygius tęsti išpuolius prieš Egipto valdžią.

Nuo demokratiškai išrinkto prezidento Mohammedui Mursiui nuvertimo prieš dvejus metus Egipto kariuomenė priešinasi džihadistų sukilimui Sinajuje. Šie per atakas jau nužudė šimtus policininkų ir kareivių.

Sekmadienį šalies prezidentas Abdelas Fttahas al-Sisis paskelbė prieštaringai vertinamą kovos su teroru įstatymą, kuris saugumo pajėgoms suteikia dar daugiau įgaliojimų bei smarkiai riboja žiniasklaidos laisvę.

VIDEO: Sprogimai Kaire

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius