-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaire vienas protestuotojas ant Izraelio ambasados iškėlė Egipto vėliavą

Kaire vienas egiptiečių protestuotojas sekmadienį naktį užlipo ant dangoraižyje įsikūrusios Izraelio ambasados, nukabino jos vėliavą ir vietoje jos iškėlė Egipto vėliavą.
Protestuotojas ant Izraelio ambasados iškėlė Egipto vėliavą
Protestuotojas ant Izraelio ambasados iškėlė Egipto vėliavą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai įvyko daugiau kaip tūkstančiui žmonių protestuojant dėl egiptiečių policininkų žūties per Izraelio karių ir palestiniečių kovotojų susišaudymą pasienyje.

Raudonos, baltos ir juodos spalvų Egipto vėliavai ėmus plevėsuoti virš Izraelio ambasados, demonstrantai skandavo „Tegyvuoja Egiptas!“ ir į nakties dangų leido pirotechnikos priemones.

Vėliavą iškėlęs Ahmedas Shehatas akimirksniu tapo dievaičiu, o vienas kandidatas į Egipto prezidentus, Hamdeenas Sabahi, „Twitter“ tinklalapyje jį pavadino „liaudies didvyriu“.

„Tai – Palestinai. Tai – Egiptui. Tai – kiekvienam arabui. Tai – kiekvienam laisvam žmogui“, – parašė vienas „Twitter“ vartotojas.

Paskambinęs vienai televizijai A.Shehatas pasakė, kad po savo rizikingo žygio jaučia „neapsakomą laimę“.

Pasak jo, jam pavyko prasmukti į žemesnį, greta esantį pastatą, kai keitėsi karių ir policininkų budėjimo pamaina, o paskui jis užlipo iki ambasados vėliavos stiebo.

Protestai Egipte dėl penkių policininkų žūties per incidentą pasienyje vyko jau antrą naktį iš eilės.

Egiptiečių pareigūnai žuvo ketvirtadienį, Izraelio pajėgoms persekiojant kovotojus, per kurių išpuolį Negevo dykumoje žuvo aštuoni žmonės.

Prie Izraelio ambasados Kaire budėjo ir galimoms riaušėms pasirengusi karo policija, tačiau ji nebandė vaikyti protestuotojų.

Liudininkai sakė, kad vyras, kuris nuleido Izraelio vėliavą, ropštėsi iš balkono į balkoną, kol užlipo ant stogo. Be to, jam pavyko pasprukti ir sėkmingai nusileisti ant žemės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius