-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 20 /19:46

Kaltintojai Oscaro Pistoriuso byloje: liudininkai girdėjo šauksmus tarp šūvių, atleto pateiktoje versijoje pilna spragų

Trečiadienį parolimpiečio Oscaro Pistoriuso, įtariamo savo merginos Reevos Steenkamp nužudymu, policija atskleidė, kad vienas liudininkas sakė atleto namuose prieš žmogžudystę girdėjęs šūvius, šauksmus, o tada dar kelis šūvius.
Oscaras Pistoriusas
Oscaras Pistoriusas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prokurorai byloje argumentuoja, kad O.Pistoriusas gali bandyti sprukti iš šalies, todėl neturėtų būti paleidžiamas už užstatą. Jie taip pat atskleidžia daugiau detalių, kodėl jie mano, kad O.Pistoriusas tyčia nužudė savo merginą. Pats sportininkas teigia, kad tai buvęs nelaimingas atsitikimas.

Prokuroras Gerrie Nel teigia, kad turi liudininko parodymus, jog O.Pistoriuso namuose buvo girdimas didelis barnis maždaug 2-3 valandą nakties.

Remiantis įrodymais prokuroras teigia, kad kulkos, suvarpiusios R.Steenkamp kūną, buvo nukreiptos specialiai į tualetą, ir tokiu kampu, kad galima teigti, jog šaulys stovėjo. O.Pistoriusas tvirtina, kad naktį jis neužsidėjo savo kojų protezų. Prokurorai argumentuoja, kad šis jo teiginys yra netiesa, kadangi kulkos buvo paleistos iš didesnio aukščio, tad atletas iš tikrųjų buvo su protezais.

G.Nel savo kalbą baigė teigdamas, kad O.Pistoriusas žinojo, jog R.Steenkamp buvo vonioje, ir kad jis tyčia ją nužudė.

Kaltintojai taip pat priminė ir senesnę istoriją, kai restorane žaisdamas su ginklu O.Pistoriusas netyčia iššovė. Teigiama, kad tąkart parolimpietis įtikino savo draugą prisiimti kaltę dėl šūvio.

Teismo posėdyje atskleista, kad O.Pistoriusui bus pateikti kaltinimai ir nelegalaus ginklo laikymu.

Atletas anksčiau tvirtino, kad pradėjo šaudyti bijodamas įsilaužėlių – iš dalies dėl to, kad anksčiau pas jį namuose buvo įsilaužta. Tačiau jis niekada neužpildė pareiškimo apie tokį nusikaltimą. Be to, O.Pistoriusas teigia, kad bijodamas nusikaltėlių jis miegojo su ginklu po lova – tačiau prokurorai atkreipia dėmesį, kad balkono durys buvo paliktos atviros.

Kaltintojai taip pat pranešė, kad įvykio vietoje buvo rasti du mobilieji telefonai, tačiau nei vienu iš jų nebuvo iškviesta greitoji pagalba.

Anot prokurorų, remiantis įrodymais galima teigti, kad labai mažai tikėtina, jog O.Pistoriusas mėgino apsaugoti save arba savo merginą.

O.Pistoriusas tvirtino, kad jis bijojo įjungti šviesas, tačiau liudininkas policijai patvirtino, kad išgirdęs pirmuosius šūvius pažvelgė į atleto namus ir matė įjungtas lempas, tada išgirdo šauksmus ir daugiau šūvių.

G.Nel savo kalbą baigė teigdamas, kad O.Pistoriusas žinojo, jog R.Steenkamp buvo vonioje, ir kad jis tyčia ją nužudė.

Papildyta 19.46 val.

Tačiau per O.Pistoriuso advokato kryžminę apklausą tyrėjas pripažino, kad ne visi prokurorų teiginiai gali būti laikomi neginčijamais. Pavyzdžiui, kulkų trajektorija visgi gali būti ginčijama, o jeigu šviesos iš tikrai buvo užesintos, kambaryje būtų buvę aklinai tamsu. 

Advokatams pavyko išgauti, kad vienas liudininkas sakė girdėjęs aštuonis šūvius, nors iš tikrųjų jų buvo keturi, o šauksmus girdėjęs liudininkas negalėjo tvirtai pasakyti, kad tai buvo O.Pistoriuso arba R.Steenkamp balsai. Be to, liudininko ir parolimpiečio namus skiria 600 metrų.

Anot tyrėjo, R.Steenkamp šlapimo pūslė buvo tuščia, tad tai patvirtina O.Pistoriuso versiją, kad jo mergina incidento metu šlapinosi. R.Steenkamp skrodimas taip pat neparodė, kad vyko kokios nors grumtynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius