Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kamerose, kuriose laikomi Maskvoje sulaikyti opozicionieriai, trūksta oro

Žurnalo „Forbes“ redaktorius Aleksejus Kamenskis, išvakarėse sulaikytas per nesankcionuotas opozicijos eitynes, iš Vidaus reikalų skyriaus (VRS) „Krasnoselskij“ dėl negalavimų nuvežtas į ligoninę, pranešė Rusijos automobilių savininkų federacijos koordinatorius Andrejus Filinas.
Sankt Peterburge suimta šimtai protestuotojų
Suimami protestuotojai / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Maskva

„Maždaug prieš valandą dėl tvankumo pasidarė bloga žurnalo „Forbes“ redaktoriui Aleksejui Kamenskiui. Atvykusi greitoji pagalba jį, kenčiantį nuo stiprios migrenos ir bendro negalavimo, nuvežė jį į ligoninę“ – antradienį agentūrai „Interfax“ sakė A.Filinas.

Jis taip pat pažymėjo, kad anksčiau iš to paties VRS hospitalizuotas vyras, kuriam dėl oro trūkumo kameroje pasidarė bloga, jam ligoninėje buvo suteikta pagalba ir jis vėl atvežtas į skyrių. „Tai buvo mums visiškai netikėta“, – sakė A.Filinas.

Anksčiau Rusijos automobilių savininkų federacijos vadovas   Sergejus Kanajevas  pranešė, kad „sulaikyti asmenys laikomi siaubingoje ankštumoje, todėl tokiais  atsitikimais nereikėtų stebėtis“.

S.Kanajevas pažymėjo, kad likusieji 16 VRS laikomų žmonių, kurie laukia teismo dėl nepaklusimo policijai, paskelbė sausą bado streiką. „Jų, greičiausia, šiandien į teismą jau neveš. Vadovaujantis Administracinės teisės kodekso 19.3 straipsniu, pagal kurį jie kaltinami, juos galima laikyti suimtus iki 48 valandų“, – sakė S.Kanajevas.

„Mes manome, kad žmonėms tyčia taikomos tokios kankinančios sąlygos“, – pridūrė jis.

„Visi žmonės beveik parą praleido ankštame narve sulaikytiems asmenims, kuris skirtas daugiausia 10 žmonių, ryte mums pavyko jiems perduoti nors šiek tiek maisto“, – sakė Rusijos automobilių savininkų federacijos vadovas.

Pirmadienio vakarą policija masiškai suiminėjo opozicijos aktyvistus, nusprendusius surengti eitynes Maskvos centre po to, kaip baigėsi su valdžia suderintas mitingas Čistyje prudų bulvare. Iš viso į įvairius VRS buvo atvežta daugiau nei 300 žmonių, tarp kurių opozicionieriai Aleksejus Navalnas ir Ilja Jašinas, taip pat du Rusijos automobilių savininkų federacijos aktyvistai.

Opozicionieriai buvo susirinkę pareikšti protesto prieš tai, kaip gruodžio 4 dieną vyko parlamento rinkimai.

Antradienį vakare Maskvoje Triumfo aikštėje per nesankcionuotą akciją buvo sulaikytas Borisas Nemcovas – vienas judėjimo „Solidarumas“ lyderių. Kiek vėliau pranešta, jog šioje aikštėje sulaikytas ir neregistruotos partijos „Kitokia Rusija“ lyderis Eduardas Limonovas bei Rusijos žmogaus teisių gynimo organizacijos „Memorial“ vadovas Olegas Orlovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius