Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanada iki 2019 metų tęs Ukrainos karių mokymo misiją

Kanada tieks ginklus bei organizuos taktines bei išgyvenimo pratybas Ukrainos kariams iki 2019-ųjų kovo pabaigos, pirmadienį pranešė pareigūnai.
Kanadiečiai instruktoriai Ukrainoje
Kanadiečiai instruktoriai Ukrainoje / „Scanpix“ nuotr.

„Tęsime demokratijos, žmogaus teisių ir įstatymo viršenybės skatinimą bei karinę pagalbą iki 2019-ųjų kovo pabaigos“, – per spaudos konferenciją sakė Kanados gynybos ministras Harjitas Sajjanas.

„Ši pagalba yra itin svarbi suvereniai, saugiai ir stabiliai Ukrainai“, sakė jis. Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavo ir šalies užsienio reikalų ministrė Chrystia Freeland.

Bendra karinių pratybų misija, kurioje taip pat dalyvauja ir Jungtinė Karalystė bei Jungtinės Valstijos, prasidėjo 2015 metais, reaguojant į metais anksčiau Rusijos įvykdytą Krymo pusiasalio okupaciją bei konfliktą Rytų Ukrainoje.

Kanada dislokavo 200 karinių instruktorių Staryčiuose, Podolės Kamenece bei kitose Vakarų Ukrainos vietovėse.

Be to, Kanada atsiuntė savo karių į Latviją bei karinio jūrų laivyno fregatą Juodojoje jūroje, prisijungusią prie patruliuojančių NATO karo laivų.

Paklaustas, kokią žinutę šie veiksmai siunčia Rusijai, H.Sajjanas atsakė: „Siunčiame stiprią atgrasymo žinutę.“

Savo pranešime jis sakė: „Kanados vyriausybė yra įsipareigojusi Ukrainai ir Ukrainos žmonėms, kuriantiems saugesnę, stabilesnę ir klestinčią šalį, o Kanada ir toliau išlieka tarptautinės bendruomenės, reaguojančios į Rusijos agresiją Ukrainoje, priešakyje.“

Kanadiečiai jau apmokė 3 200 ukrainiečių karių: individualiai mokė juos naudotis ginklais, taktinių veiksmų, atpažinti sprogmenis. Kariai taip pat dalyvavo ryšių, išlikimo kovos veiksmų zonoje mokymuose ir etikos paskaitose.

Be to, kariai buvo išmokyti suteikti pirmąją pagalbą vykstant susirėmimams bei neutralizuoti bombas, o karo policija apmokyta naujų tyrimo metodų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius