-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanadoje sustiprinus saugumo priemones, Halifakse sulaikytas vyriškis, paimtas jo ginklas autobuse

Kanados Atlanto pakrantės uostamiestyje Halifakse areštuotas vyriškis ir netoliese konfiskuotas ginklas tranzitiniame autobuse, – taip elgiamasi sustiprinto saugumo sąlygomis po išpuolio Otavoje, pranešė ketvirtadienį policija.
Po išpuolių Otavoje
Po išpuolių Otavoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Halifakse yra Kanados karinių jūros pajėgų Atlanto laivyno bazė.

„Galime patvirtinti, kad suėmėme vyrą Ardžailo gatvėje 11 val. 8 min. ir paėmėme šaunamąjį ginklą iš netoliese buvusio metropolijos tranzitinio autobuso“, – nurodė Halifakso policija socialiniame tinkle „Twitter“.

Pasak policijos, minimas vyras sulaikytas, „gavus pranešimą apie Halifakso tranzitiniame autobuse paliktą ginklą“.

Galime patvirtinti, kad suėmėme vyrą Ardžailo gatvėje 11 val. 8 min. ir paėmėme šaunamąjį ginklą iš netoliese buvusio metropolijos tranzitinio autobuso, – nurodė Halifakso policija socialiniame tinkle „Twitter“.

Anksčiau pareigūnai sakė, kad tiriamas pranešimas apie „vyriškį, nešantį šautuvą senamiesčio centre“.

„Buvo pranešta, kad jis vilki juodas kariško kirpimo kelnes, ausinę kepurę ir slepia, kaip praneša, į juodą audeklą suvyniotą šautuvą“, – pažymima policijos pranešime.

Trečiadienį vienas užpuolikas nušovė vieną Kanados karį, stovėjusį garbės sargyboje prie Karo memorialo Otavos centre, o po to įsiveržė į gretimą parlamento pastatą, kur buvo nukautas.

Kanados parlamentas sveikinimais pasitiko savo didvyrį – ceremonijų lazdos nešėją

Darbą ketvirtadienį atnaujinęs Kanados parlamentas kaip didvyrį pasitiko Bendruomenių Rūmų ceremonijų lazdos nešėją, parlamento komplekso apsaugos vadovą Keviną Vickerį, kuris prieš dieną užmiršęs savo tiesiogines pareigas išsitraukė ginklą ir nukovė visus pašiurpinusį ginkluotą įsiveržėlį.

Kanados demokratijos lopšio 56 metų sargui skambėjo parlamentarų plojimai, po jų pasimelsta, sugiedotas nacionalinis himnas, tylos minute pagerbtas žuvęs karys ir išklausytas trumpas ministro pirmininko pareiškimas.

„Šių išpuolių tikslas buvo sukelti baimę ir paniką mūsų šalyje ir pertraukti vyriausybė veiklą, – sakė ministras pirmininkas Stephenas Harperis parlamente. – Ką gi, parlamentarai, kaip sakiau vakar, kanadiečiai neišsigąs“.

„Mes būsime budrūs, bet nebėgsime išsigandę. Būsime atsargūs, bet nepanikuosime, o apie vyriausybės darbą pasakysiu, kad štai mes esame čia, savo vietose, savo rūmuose, pačioje mūsų demokratijos ir darbo širdyje“, – kalbėjo premjeras.

Tada S.Harperis priėjo prie K.Vickerio, paspaudė jam ranką ir apkabino opozicijos lyderius.

Trečiadienį užpuolikas nušovė vieną Kanados karį, stovėjusį garbės sargyboje prie Karo memorialo Otavos centre, o po to įsiveržė į gretimą parlamento pastatą.

Jam einant pastato patalpomis aidėjo šūviai, o K.Vickeris galiausiai jį nukovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius