-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 17 /20:59

V.Putinas: arba Rusija bus suvereni, savarankiška valstybė, arba jos iš viso nebus

Naujausias žinias apie karą Ukrainoje skaitykite žemiau.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Svarbiausios naujienos

  • „Die Welt“: Ukraina dar nepanaudojo 95 proc. vakarietiškų ginklų
  • Londono meras atsisakė perduoti Ukrainai utilizuoti skirtus automobilius
  • Jungtinėms Valstijoms suteikiama prieiga prie 15 karinių bazių Suomijoje
  • CNN: be Vakarų pagalbos Ukraina jau iki vasaros gali pralaimėti karą su Rusija

Visas naujienas apie Rusijos įsiveržimą į Ukrainą rasite ČIA.

Tiesiogiai  30 s.
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Saugumo tarnyba pradėjo tyrimą po to, kai V.Zalužno biure buvo rastas įrašymo įrenginys

23:43

Ukrainos saugumo tarnyba išplatino pareiškimą, kuriame patvirtino, kad galimai vyriausiojo kariuomenės vado Valerijaus Zalužno naudojamoje vietoje aptiktas įrašymo įrenginys.

„Įranga rasta ne tiesiogiai V.Zalužno kabinete, bet viename iš kambarių, kurį jis ateityje galimai naudotų darbui“, – sakoma Saugumo tarnybos pareiškime ir priduriama, kad pradėtas baudžiamasis tyrimas.

„Preliminariais duomenimis, įrenginys buvo neaktyvus“, – pridūrė Saugumo tarnyba.

„AFP“/„Scanpix“/Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovas Valerijus Zalužnas
„AFP“/„Scanpix“/Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovas Valerijus Zalužnas

Anksčiau naujienų leidinys „Ukrainska pravda“, remdamasis šaltiniais teisėsaugos institucijose, rašė, kad naujajame V.Zalužno biure buvo rastas įrašymo įrenginys. Naujienų portalas pranešė, kad panašūs įrenginiai buvo rasti kelių jo darbuotojų kabinetuose.

Pasak „Ukrainska pravda“, šie įrenginiai buvo aptikti per įprastą vyriausiojo vado naudojimui skirtų naujų patalpų patikrinimą.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos iki publikacijos paskelbimo pareiškimo nepateikė.

Oro pajėgos: Rusijos priešlėktuvinė gynyba numušė savo reaktyvinį lėktuvą Su-25

22:31

Gruodžio 17 d. Rusijos priešlėktuvinė gynyba numušė Maskvai priklausantį lėktuvą Su-25, pranešė karinių oro pajėgų vadas Nikolajus Oleščukas.

„Galiu užtikrintai pasakyti, kad tai nebuvo Ukrainos priešlėktuvinė gynyba“, – pridūrė B.Oleščukas.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, tai yra 325-asis Rusijos prarastas orlaivis nuo plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios. Ukrainos duomenimis, iki gruodžio 17 d. Rusija taip pat neteko 324 sraigtasparnių.

„Scanpix“ nuotr./Rusijos lėktuvas „Su-25“
„Scanpix“ nuotr./Rusijos lėktuvas „Su-25“

Gruodžio 5 d. Ukrainos karinės oro pajėgos pranešė, kad numuštas Rusijos bombonešis Su-24M, kuris bandė paleisti raketas į taikinius Odesos srityje.

Rusija turi vis didesnę persvarą iš oro netoli fronto linijos, o Ukrainos pareigūnai ir kariniai stebėtojai oro pajėgas įvardijo kaip vieną iš priežasčių, kodėl nepavyko vasaros kontrpuolimas.

Šaltiniai: V.Zalužno kabinete buvo rastas pasiklausymo įrenginys

20:58

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Valerijaus Zalužno kabinete buvo rastas pasiklausymo įrenginys, pranešė UP šaltiniai kariniuose sluoksniuose

UP šaltiniai patvirtino, kad prietaisas buvo rastas sekmadienį per patikrinimą.

Stopkadras/Valerijus Zalužnas
Stopkadras/Valerijus Zalužnas

Be to, pasiklausymo įrenginių rasta ir pas V.Zalužno darbuotojus.

Generalinis štabas: per praėjusią savaitę 3 srityse neutralizuotos 928 minos

17:29

Per praėjusią savaitę Valstybinės specialiosios transporto tarnybos išminavimo padaliniai trijose srityse aptiko, konfiskavo ir neutralizavo 928 minas, gruodžio 17 d. pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

Generalinio štabo duomenimis, 650 minų neutralizuota Charkivo srityje, 169 – Chersono srityje ir 109 – Nikolajevo srityje.

Praėjusią savaitę vykdant išminavimo darbus Chersono srityje buvo išminuota beveik 1 400 hektarų žemės, Mykolajivo srityje – 34 hektarai, o Charkivo srityje – beveik 11 hektarų.

Erik Prozes/„Postimees“ nuotr./Mina
Erik Prozes/„Postimees“ nuotr./Mina

Nuo visavertės Rusijos invazijos pradžios Valstybinės specialiosios transporto tarnybos išminavimo padaliniai aptiko, konfiskavo ir neutralizavo 91 603 minas prie vandens telkinių, kelių, geležinkelio bėgių, elektros linijų ir dujotiekių.

Spalio pradžioje ministras pirmininkas Denisas Šmyhalas pareiškė, kad minos Ukrainoje kelia grėsmę maždaug 6 mln. žmonių, o tūkstančiai gali žūti ar būti sužeisti, jei nebus imtasi atitinkamų priemonių.

Jis pridūrė, kad minos jau pražudė du šimtus penkiasdešimt žmonių, o daugiau kaip 500 buvo sužeisti.

Kovo pradžioje vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenko pareiškė, kad nuo visiškos invazijos pradžios buvo užminuota beveik trečdalis Ukrainos teritorijos.

Išvalyti žemę bus didžiulis ir ne vienerius metus truksiantis darbas.

V.Putinas: arba Rusija bus suvereni, savarankiška valstybė, arba jos iš viso nebus

15:52 Atnaujinta 16:24

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savo pirmojoje rinkiminės kampanijos kalboje prieš kovo mėnesį vyksiančius prezidento rinkimus pažadėjo paversti Rusiją suverenia, savarankiška galybe Vakarų akivaizdoje.

Nuo 2000-ųjų faktiškai Rusiją valdantis V.Putinas kovą dalyvaus prezidento rinkimuose, kuriuose nebus realios opozicijos ir kurie veikiausiai pratęs jo buvimą valdžioje bent iki 2030-iųjų.

Balsavimas vyks praėjus kiek daugiau nei dvejiems metams nuo tada, kai jis pradėjo Maskvos puolimą Ukrainoje, dėl kurio Vakarai įvedė sankcijas Rusijai.

„Privalome prisiminti ir niekada nepamiršti bei pasakyti savo vaikams: arba Rusija bus suvereni, savarankiška valstybė, arba jos iš viso nebus“, – sakė V.Putinas per valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ suvažiavimą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas

V.Putinas yra sakęs, kad vienas svarbiausių jo penktosios kadencijos Kremliuje tikslų bus suverenitetas (tai gana laisvai apibrėžta sąvoka).

„Sprendimus priimsime tik patys, be užsienio patarimų“, – sakė V.Putinas „Vieningosios Rusijos“ nariams ir sulaukė plojimų.

„Rusija negali, kaip kai kurios šalys, atiduoti savo suvereniteto už kokią nors dešrą ir tapti kieno nors satelitu“, – sakė 71-erių vyras.

Jis apkaltino Vakarus, kad šie nori „pasėti vidaus neramumus“ Rusijoje.

„Tačiau tokia taktika nepasiteisino“, – sakė jis.

Ilgametis Kremliaus vadovas teigė, kad „vis dar turime daug ką nuveikti dėl Rusijos interesų“ ir kad šalies laukia „istorinės užduotys“.

Visi V.Putino politiniai oponentai buvo priversti pasitraukti arba yra kaltinami, o Maskva uždraudė kritikuoti savo kampaniją Ukrainoje.

 

Rusai smogė į Chersono centrą, mirė žmogus

15:18

Gruodžio 17 d. rytą per Rusijos apšaudymą žuvo vietinis Chersono gyventojas, pranešė Chersono srities valstybinė administracija.

Apšaudymas įvyko 10.20 val., okupacinės pajėgos smogė centrinei miesto daliai.

Žuvo 81 metų vyras.

Informacijos apie sugriovimus nėra.

Chersono miesto savivaldybės „Telegram“ nuotr./Apšaudytas Chersonas
Chersono miesto savivaldybės „Telegram“ nuotr./Apšaudytas Chersonas

 

Rusija ir Ukraina naktį surengė masines dronų atakas

15:14

Rusija ir Ukraina sekmadienį, antrą dieną iš eilės, į viena kitos teritoriją paleido po kelias dešimtis dronų, iš kurių vienas, matyt, buvo nukreiptas į Rusijos karinę oro bazę, o vienas ukrainietis žuvo po to, kai drono nuolaužos atsitrenkė į jo namą netoli Juodosios jūros.

Naktį virš trijų pietvakarių Rusijos regionų buvo numušti mažiausiai 35 ukrainiečių bepiločiai orlaiviai, „Telegram“ pranešė Rusijos gynybos ministerija.

Pasak Kremlių kritikuojančio Rusijos „Telegram“ kanalo, tarp taikinių buvo ir Rusijos oro bazė, kurioje laikomi kare Ukrainoje naudojami bombonešiai. Paskyra paskelbė trumpus vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuoti dronų skrydžiai virš žemų gyvenamųjų namų, kaip teigiama, Rusijos Morozovsko mieste, kurio oro bazėje įsikūręs 559-asis Rusijos bombonešių aviacijos pulkas.

Rusijos Rostovo srities gubernatorius Vasilijus Golubevas atskirai pranešė apie masinius dronų smūgius netoli Morozovsko ir kito miesto toliau į vakarus, tačiau oro pajėgų bazės nepaminėjo. Pasak jo, dauguma bepiločių orlaivių buvo numušti, o aukų nebuvo. Jis nekomentavo padarytos žalos.

Savo ruožtu Ukraina sekmadienį pranešė per naktį atrėmusi dviejų Rusijos raketų ir 20 dronų atakas.

„Rusijos okupacinės pajėgos atakavo sparnuotąja raketa „Iskander-K“, valdoma oro raketa „Kh-59“ (...), taip pat 20 „Shahed“ atakos dronų“, – sakoma Ukrainos oro pajėgų pareiškime.

Jos nurodė numušusios dronus ir raketą „Kh-59“, o sparnuotoji raketa „Iskander-K“, anot pajėgų, tikslo nepasiekė.

Rusų ataka Charkive
Rusų ataka Charkive

Pareiškime teigiama, kad raketos buvo paleistos iš Krymo ir okupuotos Chersono regiono dalies. Kariuomenė pridūrė, kad netoli Odesos, svarbaus uostamiesčio Ukrainos pietinėje Juodosios jūros pakrantėje, žuvo civilis, ant jo namo nukritus sunaikinto drono liekanoms.

Rusijos gynybos ministerija ankstesniame pareiškime nurodė, kad jos oro gynybos sistemos virš Lipecko, Rostovo ir Volgogrado sričių teritorijų sunaikino ir numušė 33 Ukrainos bepiločius orlaivius.

Rusijos pasienio regionuose dronų atakos vyksta beveik kasdien, nors masiniai išpuoliai yra retesni. Sostinė Maskva ir jos apylinkės taip pat yra tapę Ukrainos dronų atakų taikiniais.

Tuo tarpu Rusija beveik kasdien bombarduoja Ukrainos miestus.

Praėjusią savaitę ji surengė masinę dronų ataką Pietų Ukrainoje ir paleido balistines raketas į Kyjivą, kur nuolaužos sužeidė apie 50 žmonių.

Atšauktas Baltijos šalių ir Lenkijos Vyriausybių vadovų susitikimas Taline

14:24

Taline turėjęs vykti Baltijos šalių ir Lenkijos Vyriausybių vadovų susitikimas neįvyks, sekmadienį pranešė Lietuvos Vyriausybės komunikacijos departamentas.  

Susitikimas atšauktas dėl Estijos Ministrės pirmininkės Kajos Kallas COVID-19 ligos.  

„Atšaukiami gruodžio 17-18 dienomis turėję įvykti keturšalis Lietuvos, Estijos, Latvijos ir Lenkijos premjerų susitikimas bei trišalis Baltijos Ministrų Tarybos formato susitikimas“, – sakoma pranešime. 

Atšauktas ir premjerės Ingridos Šimonytės vizitas į Taliną. 

Keturšaliame vyriausybių vadovų susitikime ketinta aptarti regioninio saugumo ir gynybos klausimus, būsimą NATO Viršūnių susitikimą Vašingtone, paramą nuo Rusijos agresijos besiginančiai Ukrainai, sankcijas Rusijai ir Baltarusijai, ES sienos saugumo bei kitus aktualius ES darbotvarkės klausimus.

Pirmadienį buvo suplanuoti I.Šimonytės susitikimai trišaliame Baltijos Ministrų Tarybos formate  kalbėtis apie regiono saugumą, paramą Ukrainai, sankcijų Rusijai ir Baltarusijai vieningą įgyvendinimą.

Ukrainiečių dronu nufilmuotame vaizdo įraše užfiksuotos rusų aukos netoli Avdijivkos

14:03

Rusijos pajėgoms toliau bandant užimti Avdijivkos miestą Rytų Ukrainoje, naujienų agentūra „The Associated Press“ gavo iš oro filmuotą medžiagą, iš kurios matyti didžiuliai jų nuostoliai.

Vaizdo įrašą šį mėnesį nufilmavo Ukrainos karinis dronų padalinys netoli Stepovės kaimo į šiaurę nuo Avdijivkos, kur vyksta intensyvūs mūšiai.

Tai apokaliptinė scena: dviejuose atskiruose įrašuose matyti apie 150 karių, dauguma vilkinčių rusiškas uniformas, kūnai, išmėtyti palei medžių alėjas, kur jie ieškojo priedangos.

Pats kaimas paverstas griuvėsiais. Medžių eilės, kurios anksčiau skyrė ūkio laukus, sudegintos ir sudarkytos. Laukai nusėti artilerijos sviedinių ir granatų, numestų iš bepiločių orlaivių. Dronų padalinys sakė, kad gali būti, jog kai kurie žuvusieji buvo ukrainiečiai.

Šią medžiagą AP pateikė Ukrainos 110-osios mechanizuotosios brigados BUAR padalinys, dalyvaujantis kovose regione.

Padalinys teigė, kad filmuota medžiaga buvo nufilmuota gruodžio 6 dieną virš dviejų atskirų vietų tarp Stepovės ir netoliese esančių geležinkelio bėgių ir kad daugelis kūnų ten buvo palikti ištisas savaites.

AP patikrino vietą, palyginusi vaizdo įrašą su žemėlapiais ir kitais tos pačios vietovės įrašais, kuriuos po šešių dienų nufilmavo 47-oji mechanizuotoji brigada.

„Reuters“/„Scanpix“/Avdijivka
„Reuters“/„Scanpix“/Avdijivka

Spalį Rusijos pajėgos pradėjo puolimą Avdijivkoje. Nors jos pasiekė tam tikrų laimėjimų, Vakarų analitikai teigia, kad šis puolimas pareikalavo tūkstančių aukų.

Lenkijos ir Ukrainos pasienyje žuvo sunkvežimio vairuotojas

12:59

Ukrainos visuomeninis transliuotojas „Suspilne“ pranešė, kad Lenkijos ir Ukrainos pasienyje šeštadienį žuvo ukrainietis sunkvežimio vairuotojas.

Nurodoma, kad Krakoveco–Korčovos pasienio punkte jis pasijuto blogai ir šeštadienį, vežamas į ligoninę, mirė. „Suspilne“ nepranešė, kurioje sienos pusėje įvyko mirtis.

Šią informaciją patvirtino Ukrainos tarptautinės krovinių vežėjų asociacijos ASMAP pareigūnas Volodymyras Balinas.

Pasak „Suspilne“, tai jau trečias toks tragiškas incidentas nuo Lenkijos sunkvežimių vairuotojų protesto pradžios. Praėjusį mėnesį laukdami ilgose eilėse Lenkijos ir Ukrainos pasienio punktuose žuvo du sunkvežimių vairuotojai.

Lapkričio 6 dieną protestą pradėję lenkų vairuotojai reikalauja, kad Ukrainos įmonėms, vežančioms krovinius, būtų atnaujintas komercinių leidimų išdavimas, išskyrus tas, kurios gabena humanitarinę pagalbą ir karinę įrangą.

Jie taip pat reikalauja, kad būtų sustabdytas leidimų vykdyti veiklą galiojimas bendrovėms, kurios buvo įsteigtos jau prasidėjus karui Ukrainoje.

V.Putinas įspėja apie problemas su Suomija po jos įstojimo į NATO

11:11 Atnaujinta 12:54

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį paskelbtame interviu perspėjo dėl problemų su kaimynine Suomija po to, kai ši anksčiau šiais metais įstojo į NATO, ir pareiškė, kad atsakydama į tai Maskva sukurs naują karinę apygardą Rusijos šiaurės vakaruose.

„Jie (Vakarai) įtraukė Suomiją į NATO. Ar mes su jais turėjome kokių nors ginčų? Visi ginčai, įskaitant teritorinius XX a. viduryje, jau seniai išspręsti“, – sakė V.Putinas valstybinės televizijos žurnalistui.

„Ten nebuvo jokių problemų, dabar jų bus, nes mes sukursime Leningrado karinę apygardą ir ten sutelksime tam tikrą kiekį karinių dalinių“, – pridūrė jis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas

Plačiau skaitykite ČIA.

Ukraina teigia per naują Rusijos ataką numušusi dvi raketas ir 20 dronų

10:15

Ukraina sekmadienį pranešė per naktį atrėmusi dviejų Rusijos raketų ir 20 dronų atakas, o Maskva pranešė numušusi 33 iš Ukrainos paleistus bepiločius orlaivius.

„Rusijos okupacinės pajėgos atakavo sparnuotąja raketa „Iskander-K“, valdoma oro raketa „Kh-59“ (...), taip pat 20 „Shahed“ tipo atakos dronų“, – sakoma Ukrainos oro pajėgų pareiškime.

Ukrainos oro pajėgos nurodė numušusios dronus ir raketą „Kh-59“, o sparnuotoji raketa „Iskander-K“, anot jų, tikslo nepasiekė.

Pareiškime teigiama, kad raketos buvo paleistos iš Krymo ir okupuotos Chersono regiono dalies, tačiau nenurodoma, ar buvo aukų ir žalos.

Rusija savo ruožtu pranešė, kad trijuose pasienio su Ukraina regionuose užkirto kelią 33 dronų atakoms.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Irano dronas „Shahed-136“
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Irano dronas „Shahed-136“

Rusijos gynybos ministerija pareiškime nurodė, kad jos oro gynybos sistemos virš Lipecko, Rostovo ir Volgogrado sričių teritorijų sunaikino ir numušė 33 Ukrainos bepiločius orlaivius.

Rusijos pasienio regionuose dronų atakos vyksta beveik kasdien, nors masiniai išpuoliai yra retesni. Sostinė Maskva ir jos apylinkės taip pat yra tapę Ukrainos dronų atakų taikiniais.

Tuo tarpu Rusija beveik kasdien bombarduoja Ukrainos miestus.

Praėjusią savaitę ji surengė masinę dronų ataką Pietų Ukrainoje ir paleido balistines raketas į Kyjivą, kur nuolaužos sužeidė apie 50 žmonių.

Generalinis štabas: Rusija Ukrainoje neteko 346 070 karių

09:47

Nuo 2022 m. vasario 24 d., kai prasidėjo plataus masto invazija, Rusija Ukrainoje neteko 346 070 karių, gruodžio 17 d. pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas. Iš jų per pastarąją parą - 1 250 aukų.

Pasak pranešimo, Rusija taip pat neteko 5 739 tankų, 10 692 šarvuotų kovos mašinų, 10 766 transporto priemonių ir degalų cisternų, 8 137 artilerijos sistemų, 923 daugkartinio paleidimo raketų sistemų, 609 priešlėktuvinės gynybos sistemų, 324 lėktuvų, 324 sraigtasparnių, 6 278 bepiločių orlaivių, 22 laivų ir katerių ir vieno povandeninio laivo.

 

I.Šimonytė su Baltijos šalių, Lenkijos kolegomis aptars regiono saugumą, paramą Ukrainai

08:51

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sekmadienį Taline dalyvaus Baltijos šalių ir Lenkijos Vyriausybių vadovų susitikime. 
 
Premjerė susitiks su Estijos ministre pirmininke Kaja Kallas, Latvijos Ministre Pirmininke Evika Silina ir naujuoju Lenkijos ministru pirmininku Donaldu Tusku.
 
Keturšaliame vyriausybių vadovų susitikime sekmadienį numatoma aptarti regioninio saugumo ir gynybos klausimus, būsimą NATO Viršūnių susitikimą Vašingtone, paramą nuo Rusijos agresijos besiginančiai Ukrainai, sankcijas Rusijai ir Baltarusijai, ES sienos saugumo bei kitus aktualius ES darbotvarkės klausimus.

Paulius Peleckis nuotr. Ingrida Šimonytė
Paulius Peleckis nuotr. Ingrida Šimonytė

Naujoji D.Tusko vadovaujama Lenkijos Vyriausybė prisiekė trečiadienį, tai bus antrasis jo, kaip premjero, užsienio vizitas šią kadenciją po Europos Sąjungos (ES) lyderių susitikimo Briuselyje.
 
Pirmadienį I.Šimonytė tęs susitikimus trišaliame Baltijos Ministrų Tarybos formate, kur premjerės taip pat kalbėsis apie regiono saugumą, paramą Ukrainai, sankcijų Rusijai ir Baltarusijai vieningą įgyvendinimą.

Darbotvarkėje numatytas Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizacijos su kontinentine Europa, „Rail Baltica“ europinės geležinkelio vėžės projekto eigos, energetinio saugumo klausimų aptarimas.

Automobilis, kuriuo važiavo kariškiai, įsirėžė į civilinę transporto priemonę: žuvo 4 žmonės

08:35

Gruodžio 16 d. Lvivo srities Smožės kaime, Kyjivo-Chop greitkelyje, susidūrė sunkvežimis „Volvo“ ir lengvasis automobilis „Ford Focus“ su kariniais numeriais, žuvo keturi žmonės.

Tarp žuvusiųjų buvo lengvojo automobilio vairuotojas ir trys jo keleiviai – du vyrai ir viena moteris. Dvi iš aukų vilkėjo karinę uniformą.

Valstybinės specialiosios transporto tarnybos duomenimis, žuvo Valstybinės specialiosios transporto tarnybos administracijos vadovo pavaduotojas pulkininkas Žyhunovas Viktoras Michailovičius, pulkininkas leitenantas Kravecas Vasilijus Viktorovičius, karys Sologubas Dmytro Hryhorovičius ir pilietė Dubrovska Natalija Ivanivna.

Valstybinė specialioji transporto tarnyba, priklausanti Krašto apsaugos ministerijai, taip pat pranešė, kad per eismo įvykį Lvivo srityje žuvo į komandiruotę vykę jos darbuotojai.

Nukentėjusieji patyrė gyvybei pavojingus sužalojimus ir mirė iki atvykstant greitosios pagalbos medikams, o sunkvežimio vairuotojas patyrė ūmią reakciją į stresą ir jam taip pat buvo suteikta medicinos pagalba.

Kitas atnaujinimas po   30 s.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius