-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karo nusikaltimais įtariamas Mladičius aplankė savo dukros kapą Belgrade

Karo nusikaltimais įtariamas buvęs Bosnijos serbų pajėgų vadas Ratko Mladičius antradienio rytą buvo policijos nuvežtas aplankyti savo dukros kapo Belgrado kapinėse, pranešė teismo atstovas.
Ratko Mladičius
Ratko Mladičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

R.Mladičius buvo nuvežtas į Serbijos sostinėje esančias Topčidersko kapines, naujienų agentūrai AFP sakė šios šalies karo nusikaltimų teismo prokuroras Bruno Vekaričius.

Visureigis „Landrover“, lydimas dviejų policijos džipų, išvažiavo nuo teismo pastato Belgrade apie 6 val. vietos (7 val. Lietuvos) laiku, nurodė vienas AFP žurnalistas, tačiau neaišku, kuriuo automobiliu važiavo R.Mladičius.

Vėliau suimtasis buvo grąžintas į izoliatoriaus kamerą teismo pastate, kurioje jis buvo laikomas nuo arešto praeitą ketvirtadienį.

R.Mladičius anksčiau prašė leisti jam aplankyti dukros Anos, kuri nusižudė 1994 metais, kapą.

Prokuratūra ir R.Mladičiaus bylą tiriantis teisėjas sutiko leisti surengti šį vizitą, tačiau nenorėjo atskleisti jo laiko dėl galimų pavojų saugumui.

Pirmadienį R.Mladičiaus advokatas Milošas Šaličius užginčijo teismo sprendimą išduoti jo klientą Hagoje įsikūrusiam Jungtinių Tautų (JT) Tarptautiniam tribunolui buvusiai Jugoslavijai (TTBJ), kuris jį kaltina genocidu, karo nusikaltimais ir nusikaltimais žmoniškumui.

Tikimasi, kad vėliau antradienį trijų teisėjų kolegija pateiks sprendimą dėl šios apeliacijos, atverdama kelią R.Mladičiaus ekstradicijai per kelias artimiausias dienas.

R.Mladičius buvo suimtas praeitą ketvirtadienį po 16 metų trukusio slapstymosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius