Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kazachstane prasidės derybos dėl Sirijos karo pabaigos

Sirijos sukilėlių atstovai sekmadienį atvyko į Kazachstaną dalyvauti pirmadienį suplanuotose derybose su Sirijos vyriausybės atstovais. Tai bus pirmos dvišalės derybos per metus.
Staffanas de Mistura (dešinėje) ir Kairatas Abdrachmanovas (kairėje)
Staffanas de Mistura (dešinėje) ir Kairatas Abdrachmanovas (kairėje) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Derybų metu bus siekiama sutvirtinti praėjusį mėnesį pasiektą trapų paliaubų susitarimą bei palengvinti humanitarines kančias karo nuniokotoje šalyje.

Derybas Kazachstano sostinėje Astanoje surengė Rusija, Iranas ir Turkija. Bus mėginama pasiekti politinį susitarimą ir užbaigti karą, per kurį, kaip skaičiuojama, jau žuvo daugiau nei 400 tūkst. žmonių, ir be pastogės liko daugiau nei pusė šalies gyventojų.

Derybose dalyvaus Jungtinių Tautų pasiuntinys Sirijai Staffanas de Mistura. Naujoji JAV administracija savo atstovų neatsiuntė dėl vykstančio valdžios pasikeitimo šalyje, šeštadienį pranešė Valstybės departamentas.

Sekmadienį į Astaną atvykusios Sirijos opozicijos delegaciją sudaro maždaug dešimt žmonių. Jai vadovauja įtakingos grupuotės „Islamo armija“ atstovas Mohammadas Alloushas.

Opozicijos atstovas Yehia al-Aridi sakė, kad sukilėlių atstovai atvyko į Astaną derėtis dėl taikos ir kalbėtis apie humanitarinius klausimus. Tačiau Sirijos prezidento Basharo Assado ateitis kol kas nebus aptariama. Apie tai ketinama kalbėtis vėliau Ženevoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius