Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kazachstane sudužus pasieniečių sraigtasparniui, sudegė 10 žmonių

Pietų Kazachstano srityje pasieniečių sraigtasparniui antradienį sudužus nuošaliame regione, dešimt žmonių žuvo, o dar trys buvo sužeisti, pranešė informuotas šaltinis regiono jėgos struktūrose.
Sraigtasparnis „Mi-8“
Sraigtasparnis „Mi-8“ / „Scanpix“ nuotr.

„Trys išliko gyvi, dešimt sudegė“, – sakė jis.

Naujienų agentūra „Interfax“ pranešė, jog sraigtasparniu „Mi-8“ skrido 13 valstybės saugumo tarnybos KNB (buvusios KGB) pasienio apsaugos padalinio pareigūnų ir įgulos narių. Orlaivis nukrito viename pietinio Kazygurcko regiono slėnyje.

„Ryšys su sraigtasparniu nutrūko 10.30 val. vietos (7.30 val. Lietuvos) laiku, – „Interfax“ citavo KNB pranešimą spaudai. – Ugamo miškų tarnybos darbuotojai pranešė, kad sraigtasparnis sudužo Ugamo tarpukalnėje“.

KNB spaudos tarnybos duomenimis, „Mi-8“ su pasieniečiais skrido į valstybės sienos su Uzbekistanu ruožą sustiprinti jo apsaugos.

„Iš Uzbekistano nacionalinio saugumo tarnybos pasienio kariuomenės buvo gautas pranešimas, kad šeši ginkluoti nusikaltėliai ketina neteisėtai pereiti Kazachstano ir Uzbekistano sieną. Todėl Kazachstano KNB pasienio tarnybos regioninė valdyba ėmėsi priemonių sustiprinti sienos apsaugą“, – pažymima pranešime.

Pranešime spaudai priduriama, kad tam į Ugamo tarpukalnės kalnų ruožą išskrido sraigtasparnis „Mi-8“ su Saryšagano pasieniečių būrio žvalgybos ir paieškos grupe „Arlan“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius