Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keli šimtai lietuvių Ukrainos slidinėjimo kurorte Bukovelyje jaučiasi saugūs

Ukrainos slidinėjimo kurorte Bukovelyje ramu, sako šią savaitę ten atostogaujantis Leonas. Anot jo, apie protestus viešėdamas Bukovelyje galėtum nė neįtarti, jei ne visur viešai stebimos transliacijos iš Maidano ir vietinių žmonių susirūpinimas. Šiame kurorte dabar ilsisi keli šimtai lietuvių, kelionių agentūros išvykų į neramumų krečiamą šalį nutraukti neketina.
Maidano šturmas
Maidano šturmas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ruošia vaikus į Maidaną

„Bukovelyje tai viskas ramu, keliai atviri, nors netoliese esančiame Ivano Frankivsko mieste buvo užimami valdžios pastatai. Čia nė neįtartum, kad kažkas vyksta, jei ne vietiniai žmonės, kurie vien apie tai kalba, nuolat stebi tiesiogines transliacijas iš Kijevo“, – 15min.lt teigė Leonas.

Pasak jo, vyresni vietiniai ruošia savo jaunus sūnus į Maidaną. Jų negąsdina tai, kad išvykę vaikai gali ir nebesugrįžti.

„Jie sako, kad kaip bus taip, bet stovės tol, kol V.Janukovyčius nepasitrauks“, – ukrainiečių žodžius cituoja Leonas.

Anot jo, kurorte visi prilipę prie ekranų, kuriuose tiesiogiai transliuojami įvykiai Maidane. Daugiausia, anot Leono, visi žiūri 24 kanalą. Tuo tarpu internetas slidinėjimo kurorte trečiadienį buvo atjungtas.

Tebevažiuoja autobusai

Skaičiuojama, kad išvis Bukovelyje yra keli šimtai lietuvių. Jie sudaro kone trečdalį visų slidinėtojų. Dalis jų atvyko pavieniui, o dalis su Lietuvos kelionių organizatoriais.

„Dar antradienį atvažiavo pilni trys autobusai iš Lietuvos“, – teigė Leonas.

Dar antradienį į Bukovelį atvažiavo turistų pilni trys autobusai iš Lietuvos.

Didžiausi kelionių organizatoriai Lietuvoje slidinėjimo išvykų į Ukrainą nerengia. Tuo verčiasi smulkesnės kelionių agentūros. Į Ukrainą slidinėjimo keliones rengiai „Vilturas“.

„Tikrai slidinėjimo kurorte nesijaučia tie įvykiai. Nėra jokios priežasties atsisakyti ten rengti keliones, nebent ten kas nors kardinaliai pasikeistų“, – teigė „Vilturo“ vadovas Dalius Duknauskas.

Kol kas nėra ir nė vieno atostogautojo, kuris dėl neramumų atsisakytų vykti slidinėti į Ukrainą.

URM rekomenduoja nevykti

Tuo tarpu Lietuvos Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į tam tikras šalies dalis.

„Ypač pavojinga Kijevo centre, kur vyksta protestuotojų ir saugumo pajėgų ginkluoti susirėmimai. Sutrikdytas viešojo ir tarpmiestinio transporto eismas, nedirba daugelis įstaigų. Neramumai persikėlė beveik į visus šalies regionus“, – teigiama URM pranešime spaudai.

Taip pat vykstantiems į Ukrainą ministerija rekomenduoja imtis papildomų atsargumo priemonių, vengti masinio susibūrimo vietų, sekti visuomenės informavimo priemonių pranešimus, su savimi turėti asmens dokumentus.

Ukrainoje šią savaitę kilo nauja susirėmimų banga. Ketvirtadienio vakarą identifikuoti 58 žuvusieji.

Trečiadienį pranešta, kad Ukrainos sostinėje Kijeve per neramumus nukentėjo Lietuvos pilietis. 12 metų Ukrainoje dirbantis verslininkas buvo sužeistas, kai jo įmonės biuras buvo užimtas Maidano sukilėlių, o po kurio laiko į patalpas įsiveržė „Berkut“. Lietuvis nukentėjo nuo jėgos struktūrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius