Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija: ar Londonas išties pasiruošęs 2012 metų olimpinėms žaidynėms?

Riaušių siaubiama Didžioji Britanija ragauja karčius, nesugebėjimo įvesti kontrolės tokiems socialiniams tinklams, kaip „Twitter“ ar „Facebook“, vaisius. Taip Kinijos žiniasklaida šiandien reagavo į įvykius Londone, rašo „The Telegraph“. Be to, kinai atvirai ir drąsiai klausia: ar po šių įvykių Londonas vis dar jaučiasi esąs pasiruošęs artėjančioms olimpinėms žaidynėms?
Policininkai stovi netoli degančio automobilio
Policininkai stovi netoli degančio automobilio / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjus keliems mėnesiams po to, kai Kiniją Vakarų valstybės smerkė dėl nuožmaus susidorojimo su neramumais, šioje Azijos milžinėje prasidėjusiais netrukus po „Arabų pavasario“ pradžios, oficialioji šalies žiniasklaida su pasimėgavimu pranešė apie gėdingus įvykių Didžiojoje Britanijoje epizodus.

„Vakarai rėmė interneto laisvę ir prieštaravo kitų šalių sprendimui kontroliuoti tokio pobūdžio tinklalapius. Dabar galime teigti, kad jie ragauja karčius šios nuostatos vaisius ir negali dėl to skųstis“, – rašo Komunistų partijos ruporas, dienraštis „People's Daily“.

Liepsnojančių pastatų ir gatvių nuotraukos ir bejėgė policija pribloškė daugelį Kinijos gyventojų, Didžiąją Britaniją iki šiol įsivaizdavusių kaip pavydėtinai išauklėtą visuomenę. Daugelis aukštesnio socialinio sluoksnio kinų į Jungtinę Karalystę siuntė savo vaikus – leido juos čia į elitines privačias mokyklas ir universitetus, taip tikėdamiesi užtikrinti puikų jų išsilavinimą.

Dabar galime teigti, kad jie ragauja karčius šios nuostatos vaisius ir negali dėl to skųstis.Itin besididžiuojanti sklandžiai pavykusiomis 2008 metų Pekino olimpinėmis žaidynėmis, prieš kurias ir per kurias net su mažiausiais krustelėjimais akimirksniu būdavo susidorojama, Kinija taip pat nuogąstauja, ar Londonas vis dar tebėra saugi vieta kitais metais įvyksiančiai olimpiadai.

„Trečią dieną iš eilės rytinėje Londono dalyje, kur pastatytas pagrindinis sporto stadionas Londono olimpiadai, vyksta riaušės, – pastebi valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“. – Riaušės sudavė stiprų smūgį Londono įvaizdžiui. Šiuo metu, žmonės skeptiškai nusiteikę ir susirūpinę dėl viešojo saugumo per Londono olimpines žaidynes.“

Socialiniai tinklai „Twitter“ ir „Facebook“ Kinijoje uždrausti saugumo sumetimais. Vis dėlto čia veikia, nors ir itin griežtai kontroliuojamas, kinietiškas „Twitter'io“ klonas „Sina Weibo“. Pastarajame šiomis dienomis – ne vienas komentaras apie degantį Londoną.

Kai kurie „Sina Weibo“ vartotojai tiesiog stebisi britų policininkų nesugebėjimu numalšinti riaušininkų, atkreipdami dėmesį, kad Kinija, kurią kasmet sukrečia per 100 tūkst. įvairaus masto neramumų, panašius dalykus sugeba suvaldyti daug geriau.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius