Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kinija ir Rusija surengs bendras pratybas Pietų Kinijos jūroje

Kinija ir Rusija rugsėjo mėnesį surengs bendras karinių jūrų laivynų pratybas Pietų Kinijos jūroje, ketvirtadienį paskelbė kinų Gynybos ministerija – po tarptautinio tribunolo priimto sprendimo, kad nėra teisinio pagrindo Azijos gigantės pretenzijoms tame rajone.
Kinijos kariai lėktuvnešio „Liaoning“ denyje
Kinijos kariai lėktuvnešio „Liaoning“ denyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Kinija

Apie planuojamas pratybas per mėnesio spaudos konferenciją pranešė Gynybos ministerijos atstovas Yang Yujunas, kuris pridūrė, kad jos yra „eilinės“ ir „nenukreiptos prieš jokią trečią šalį“.

Yang Yujunas nurodė, kad laivyno ir aviacijos manevrai vyks rugsėjį, o jų tikslas – sustiprinti ryšius tarp abiejų šalių kariuomenių ir padidinti jų gebėjimą reaguoti į grėsmes jūrose.

Atstovas neatskleidė tikslios vietos, kurioje vyks tos pratybos, o kai kurios Pietų Kinijos jūros teritorijos nėra ginčijamos.

Kinijos laivai yra metę iššūkį JAV, Filipinų ir kitų šalių laivams ginčijamuose vandenyse. Pekinas taip pat nepripažįsta anksčiau šį mėnesį paskelbto tarptautinio sprendinio dėl ginčo Pietų Kinijos jūroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius