-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje po žemės nuošliauža atsidūrė daugiau nei 100 žmonių

Kinijos pietvakarinėje dalyje pirmadienį liūčių sukelta žemės nuošliauža užgriuvo daugiau nei 100 žmonių, pranešė vietos pareigūnas.
Temos: 1 Kinija

Naujienų agentūra „Xinhua“ pranešė, kad Guidžou provincijos Dadžai gyvenvietėje vyksta gelbėjimo darbai, kuriuos, anot vietos pareigūno, labai apsunkina nesiliaujantis lietus.

„Po žemės nuošliauža palaidoti ar įkalinti 107 žmonės iš 37 šeimų“, – sakė Guanlingo apygardos pagalbos tarnybų pareigūnas naujienų agentūrai AFP.

Tikslus žuvusiųjų skaičius kol kas nėra žinomas.

„Smarkiai lyja, o tai dar labiau sunkina gelbėtojams darbą“, – sakė pareigūnas.

Valstybinės televizijos filmuotoje medžiagoje matyti, kaip gelbėtojai ieško išgyvenusiųjų po didžiule žemės ir purvo krūva, iš kurios vietomis išlenda pastatų sienų ar betono fragmentai.

Kinijos ministras pirmininkas Wen Jiabao paragino daryti viską, kad būtų išgelbėti po nuošliaužomis įstrigę žmonės, kad „būtų išvengta panašių incidentų aplinkiniuose rajonuose ir apsaugotos žmonių gyvybės“, pranešė Kinijos nacionalinis radijas.

Kinijos rytinę, centrinę ir pietinę dalis jau keturios dienos merkia smarkios liūtys. Sekmadienį šalies pareigūnai pranešė, kad dėl jų nukentėjo beveik 69 mln. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius