Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 10 /13:43

Kipre Rusijos prašymu sulaikytas Lietuvos prieglobstį turintis A.Navalno bendražygis

Kipre Rusijos prašymu sulaikytas žinomo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno artimas bendražygis Nikita Kulačenkovas, kuriam praeitų metų pabaigoje Lietuva suteikė politinį prieglobstį. Seimo narys Emanuelis Zingeris BNS trečiadienį sakė bendravęs su N.Kulačenkovo artimaisiais, kurie šiuo metu yra Nikosijoje.
Suėmimas
Asociatyvinė nuotr. Suėmimas / Policijos departamento nuotr.

Parlamentaro teigimu, vyras sulaikytas sausio 24 dieną Nikosijos oro uoste, ir Lietuvos žinybos iškart informavo Kiprą, kad jam suteiktas politinio pabėgėlio statusas.

„Nesuprantama, ką jis daugiau kaip dvi savaites veikia Kipro kalėjime, nes turėjo būti nedelsiant paleistas“, – sakė Seimo narys.

„Kipras privalėjo reaguoti ne į Rusijos Interpolo paklausimus, o į savo sąjungininko ES suteiktą informaciją. Įdomu bus išgirsti Kipro pasiaiškinimus šia tema bendruose ES posėdžiuose“, – pridūrė E.Zingeris.

Lietuvos vidaus reikalų ministro atstovas spaudai Tomas Beržinskas BNS trečiadienį patvirtino, kad N.Kulačenkovui praeitų metų pabaigoje suteiktas politinis prieglobstis.

Rusijos opozicijos aktyvisto advokatė Nicoletta Charalambidou interviu „Laisvosios Europos radijui“ sakė, kad Kipro  teisingumo ministras dėl Rusijos ekstradicijos prašymo turi nuspręsti iki vasario 12 dienos.

Anot radijo interneto svetainės, N.Kulačenkovas dirbo kartu su A.Navalnu tiriant ir viešinant plataus masto korupciją. Rusijos pareigūnai teigia, kad jis kaltinamas meno kūrinio vagyste.

Tai ne pirmas atvejis, kai Kipre sulaikomas Rusijos ieškomas asmuo, kuriam pagalbos ranką ištiesia Lietuva. Pernai Kipre sulaikytas opozicijos žurnalistas Andrejus Nekrasovas vėliau buvo perduotas Lietuvai, kuri buvo išdavusi jam vizą. Lietuva į šalį atvykusiam A.Nekrasovui suteikė politinį prieglobstį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius