Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kopenhagoje policija sustabdė protestuotojus, žygiuojančius į klimato derybas (nuotraukos)

Danijos policija trečiadienį paleido ašarines dujas ir sulaikė daugiau nei šimtą aktyvistų, mėginančių patekti į konferencijų centrą, kuriame vyksta Jungtinių Tautų (JT) susitikimas dėl klimato kaitos, ir kaltinančių derybininkus, kad ignoruojami jų balsai.
Protestai Kopenhagoje
Protestai Kopenhagoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kopenhaga

Aidint techno stiliaus muzikai maždaug 1 500 būgnais apsiginklavusių demonstrantų pamėgino priartėti prie griežtai saugomo komplekso „Bella Center“, kuriame posėdžiauja aukščiausi lyderiai ir į kurį negalėjo patekti tūkstančiai aktyvistų.

Tačiau policija su šunimis paleido ašarines dujas ir sulaikė daugiau nei 100 protestuotojų, kai jie priartėjo prie konferencijų centro, naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovė spaudai. Padėtį iš oro stebėjo policijos sraigtasparnis.

Demonstrantai kaltino 194-ias Kopenhagos derybose dalyvaujančias valstybes vengiant veiksmingų įsipareigojimų dėl kovos su klimato kaita.

„Norime paskleisti žinią, kad mums reikia radikaliai naujos klimato darbotvarkės“, – sakė iniciatyvinės grupės „Climate Justice Action“ narys Kevinas Smithas.

Į dvylika dienų truksiančią svarbią JT bendrosios klimato kaitos konvencijos (UNFCCC) konferenciją nebuvo įleisti tūkstančiai nevyriausybinių organizacijų narių, nes, pasak organizatorių, centras perpildytas.

Organizatoriai prisiėmė kaltę ir sakė, kad paprasčiausiai negalėjo leisti 46 tūkst. žmonių, kurie atvyko į Kopenhagoje vykstančią konferenciją, patekti į „Bella Center“, nes jame gali tilpti ne daugiau nei 15 tūkst. žmonių.

Tačiau aktyvistai įžvelgė kitas priežastis ir kai kurie jų, daug valandų sningant lūkuriuodami eilėse, grasino protestuodami sudeginti savo ženklelius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius