Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kosminio laivo ekipažas į TKS nugabens laikraštį su Jurijaus Gagarino autografu

Kosminio laivo „Sojuz TMA-03M“ ekipažas nugabens į tarptautinę kosminę stotį (TKS) 1961 metais laikraščio „Volžskaja komuna“ numerį, kuriame rašoma apie Jurijaus Gagarino skrydį į kosmosą.
Jurijus Gagarinas su žmona Valentina ir dukra Jelena 1960 m. birželio 1 d.
Jurijus Gagarinas su žmona Valentina ir dukra Jelena 1960 m. birželio 1 d. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kosminio laivo vadas Olegas Kononenka taip pat viso pasaulio įsimylėjėlių dieną ketina išeiti į atvirą kosmosą, kad sužinotų, ar yra gyvybė už stoties sienų. 

„Aš pasiimsiu laikraščio „Volžskaja komuna“ 1961-ųjų metų balandžio 13 dienos numerį. Jį skaitė Jurijus Gagarinas ir ant jo pasirašė“, – spaudos konferencijoje, vykusioje Baikonūro kosmodrome, pasakojo O.Kononenka.

Jis taip pat pranešė, kad per ekspediciją, kuri truks pusę metų, bus atliktas 71 mokslinis eksperimentas, taip pat bus priimti du krovininiai kosminiai laivai „Progress“, vienas europiečių kosminis laivas ATV, taip pat pirmas privatus kosminis laivas.

„Gal būt vasario 14 dieną kartu su Anatolijumi Škaplerovu ( dirba TKS nuo 2011 metų) išeisime į atvirą kosmosą“, – sakė O.Kononenka.

„Mokslininkai nori sužinoti, ar už kosminės stoties egzistuoja gyvybė, mikroorganizmai“, – pridūrė O.Kononenka.

Kosminio laivo „Sojuz TMA-03M“ startas numatytas gruodžio 21 dieną, 17 val. 16 min. Maskvos (15 val. 16 min. Lietuvos) laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius