-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kosovas džiaugiasi išlaikytu egzaminu

Pirmą kartą po nepriklausomybės paskelbimo Kosove vyko rinkimai.
Premjeras H.Thaci iškėlęs nykštį šventė savo partijos pergalę.
Premjeras H.Thaci iškėlęs nykštį šventė savo partijos pergalę. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Serbija Kosovas

Kosovo vietos valdžios rinkimuose dalyvavo ir dalis serbų etninės mažumos, nors Serbija ragino boikotuoti balsavimą. Savivaldos tarybų ir merų rinkimuose dalyvavo 45 proc. rinkimų teisę turinčių piliečių, kurių ši nauja valstybė iš viso turi apie 1,5 milijono.

Priština siekė pademonstruoti, kad įstengs surengti laisvus, skaidrius ir taikius rinkimus po atsiskyrimo nuo Serbijos praeitų metų vasarį. Kosovo premjeras Hashimas Thaci paskelbė, kad „valstybė atlaikė demokratijos išbandymą“.

Rinkimus laimėjusios teigia dvi pagrindinės Kosovo partijos, nors oficialių rezultatų dar nėra. H.Thaci teigimu, jo Kosovo demokratinė partija užsitikrino kontrolę 20 iš 36 savivaldybių, o prezidento Fatmiro Sejdiu vadovaujama Kosovo demokratinė lyga paskelbė iškovojusi triuškinamą pergalę sostinėje Prištinoje.

Kosovo nepriklausomybę, kurios ilgai siekė etninių albanų bendruomenė, šioje buvusioje Serbijos provincijoje sudaranti 90 proc. gyventojų, pripažino daugiau nei 60 šalių, tarp jų JAV ir dauguma Europos Sąjungos narių. Tačiau Serbija, kurią remia Rusija, tebelaiko Kosovą savo sritimi. Ten tebegyvena apie 120 tūkst. serbų. Belgradas yra apskundęs Kosovo nepriklausomybės paskelbimą Tarptautiniam Teisingumo Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius