-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius atsisako peržiūrėti malonės suteikimą kaliniams už dalyvavimą kare Ukrainoje

Kremlius trečiadienį pareiškė, kad nekeičia savo politikos, pagal kurią suteikia malonę kaliniams mainais už dalyvavimą kovose Ukrainoje, po to, kai vietos žiniasklaida pranešė, kad buvo paleistas „satanistas“ žudikas.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

33-ejų Nikolajus Ogolobiakas buvo nuteistas 20 metų laisvės atėmimo bausme už 2008-aisiais įvykdytą ritualinę keturių paauglių žmogžudystę. Antradienį vietos žiniasklaida pranešė, kad anksčiau šį mėnesį jis buvo paleistas į laisvę po kovų Ukrainoje.

„Dabar visi labai atidžiai nagrinėja malonės sąrašus“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Tačiau dar kartą kartoju, kad kalbame apie tam tikras sąlygas, susijusias su buvimu fronto linijoje“, – sakė jis ir pridūrė, kad šį tvarka nebuvo peržiūrėta.

Už šiurpias žmogžudystes, įvykdytas prieš 15 metų Rusijos Jaroslavlio srityje, N. Ogolobiakui ir dar šešiems kultu pasiskelbusios grupės nariams buvo skirtos ilgos laisvės atėmimo bausmės.

Kaip praneša rusų portalas „76“, bausmę kalėjime jis turėjo atlikti iki 2030 metų, tačiau praėjusių metų vasarį Rusijai pradėjus plataus masto invaziją į Ukrainą, N. Ogolobiakas buvo pašauktas į vieną iš Rusijos nusikaltėlių ir nuteistųjų batalionų „Štorm-Z“.

„Po sužeidimo jis yra neįgalus“, – portalui teigė jo tėvas. 

Nepriklausomos kalinių teisių grupės vadovė Olga Romanova tvirtina, kad Rusija tikriausiai yra užverbavusi apie 100 tūkst. žmonių iš kalėjimų tam, kad jie dalyvautų kovose Ukrainoje.

Pasak Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio, Maskva dabar naudoja nuteistuosius, kad pakeistų didžiąją dalį kovose prarastų karių.

„Šiuo metu Rusijos kariuomenė pagrindiniu šaltiniu papildyti mūšio lauke patirtus nuostolius padarė kalinius“, – sakė jis trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje, remdamasis žvalgybos duomenimis.

Tokia praktika vertinama itin prieštaringai. Kiek anksčiau vietos žiniasklaida pranešė apie keletą sunkių nusikaltimų, įskaitant žmogžudystes, kuriuos buvo įvykdę iš fronto grįžę paleisti kaliniai.

Anksčiau šį mėnesį Kremlius pripažino, kad šio karo metu į frontą siunčiami kaliniai, tačiau pareiškė, kad nuteistieji gali „savo nusikaltimą išpirkti krauju mūšio lauke“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius