-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius toliau nuodija savo kritikus?

Prancūzijos policija pradėjo tyrimą dėl galimo pasikėsinimo Strasbūre nunuodyti žinomą Rusijos žmogaus teisių advokatę.
Karina Moskalenko
Karina Moskalenko / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Karina Moskalenko – viena griežčiausių Kremliaus kritikių – susirgo po to, kai savo automobilyje surado į gyvsidabrį panašios medžiagos. K.Moskalenko ir jos šeimos nariai buvo gydomi nuo pykinimo ir galvos skausmų, praneša BBC.

Pirminiais prokurorų duomenimis, automobilyje rastos medžiagos nebuvo pakankamai, kad ji būtų grasinusi moters gyvybei. Tačiau jie taip pat pabrėžė, kad dar reikia atlikti daugiau tyrimų.

Tarp K.Moskalenko klientų – įkalintas buvęs Rusijos naftos magnatas Michailas Chodorkovskis, taip pat – nužudytosios žurnalistės Anos Politkovskajos šeima.

Vienos griežčiausių Kremliaus kritikių K.Moskalenko susirgo, kai savo automobilyje rado į gyvsidabrį panašios medžiagos.

Antradienį K.Moskalenko pranešė dėl ligos negalėsianti keliauti į Maskvą, kur trečiadienį turėjo įvykti pirminis trijų vyrų, kaltinamų A.Politkovskajos nužudymu, bylos nagrinėjimas.

„Žmonės nepalieka tavo automobilyje gyvsidabrio, norėdami sustiprinti tavo sveikatą“, – Rusijos „Echo Moskvy“ radijo stočiai sakė K.Moskalenko. – „Esu labai susirūpinusi, nes toje mašinoje buvo ir vaikų. Šiuo metu ramybės man neduodantis klausimas: ar visa tai buvo tik pagąsdinimas, kurį pastebėjau per vėlai, ar atvirkščiai – galbūt aš pastebėjau gyvsidabrį savo automobilyje per anksti ir jis dar turėjo mus nuodyti ilgiau?“

K.Moskalenkos kolegė Ana Stavickaja taip pat pažymėjo, kad incidentas buvo „bandymas įbauginti“ ir kad jis tiesiogiai susijęs su A.Politkovskajos byla.

Tarp įvairių apsinuodijimo gyvsidabriu simptomų – atminties praradimas, nuotaikos kaita, galvos skausmai ir regos bei klausos sutrikimai. Be to, gyvsidabris gali pažeisti žmogaus imuninę sistemą ir kepenis.

Prokuroro padėjėjas Strasbūre patvirtino, kad dėl galimo sieko nunuodyti K.Moskalenko, pradėtas tyrimas. Jis taip pat pažymėjo, kad juristei ir jos šeimai pasiūlyta išsitirti ir nustatyti, ar jie užsikrėtė.

Buvęs Rusijos agentas Aleksandras Litvinenka, taip pat griežtai kritikavęs dabartinį Rusijos premjerą Vladimirą Putiną, 2006 metais mirė nuo apsinuodijimo poloniu Londone. Didžiosios Britanijos tyrėjai A.Litvinenkos nužudymu įtaria KGB agentą Andrejų Logovojų, tačiau šis visą laiką neigė savo kaltę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius