-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šimtai milijonų krikščionių visame pasaulyje dėl savo tikėjimo kasdien yra žudomi ir niekinami

Visame pasaulyje vis labiau plinta krikščionių persekiojimas, kurį skatina islamo ekstremizmas ir represinės įvairių šalių vyriausybės. Popiežius Pranciškus neseniai perspėjo, kad krikščionys susiduria su tam tikra genocido forma ir tampa religinio bei etninio valymo aukomis, rašo naujienų svetainė theguardian.com.
Evangelikų bažnyčia Afrikoje
Evangelikų bažnyčia Afrikoje / „Scanpix“/„Picture-Alliance“ nuotr.

Apie išpuolius prieš krikščionis Artimuosiuose Rytuose, Užsachario Afrikoje, Azijoje ir Lotynų Amerikoje pastaruoju metu vis dažniau praneša įvairios religinius persekiojimus fiksuojančios organizacijos.

Naujausio savo vizito į Lotynų Ameriką metu popiežius teigė, kad yra susirūpinęs matydamas, kaip Artimuosiuose Rytuose ir kitose pasaulio dalyse žmonės yra persekiojami, kankinami ir žudomi dėl savo tikėjimo Jėzumi.

Velso princas Artimuosiuose Rytuose kylančias grėsmes krikščionims pavadino neapsakoma tragedija.

Per Velykas Kenterberio arkivyskupas, anglikonų bažnyčios vadovas, Justinas Welby taip pat kalbėjo apie krikščionis kankinius, turėdamas omenyje tam tikruose regionuose persekiojimus patiriančius šio tikėjimo išpažinėjus.

„Jie baiminasi dėl savo gyvybių kiekvieną dieną“, – sakė J.Welby.

Velso princas Artimuosiuose Rytuose kylančias grėsmes krikščionims pavadino neapsakoma tragedija.

Remiantis kai kuriais skaičiavimais, šiuo metu apie 200 mln. krikščionių daugiau negu 60 pasaulio šalių susiduria su vienos, ar kitos formos diskriminacija bei persekiojimu.

Kitaip tariant, vienas iš dešimties pasaulio krikščionių, kurių iš viso yra apie 2,2 mlrd., susiduria su religiniu persekiojimu. Šiuo metu krikščionybė yra didžiausią tikinčiųjų skaičių turinti religija pasaulyje.

Per pastaruosius 15 mėnesių pasaulis stebėjo bent tris didžiulius išpuolius prieš krikščionis. 2014 m. balandį islamistų grupuotė „Boko Haram“ Nigerijoje pagrobė daugiau negu 270 mergaičių iš vienos mokyklos krikščionių kaime.

Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) 2015 m. vasarį išplatino vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas galvų nupjovimas 21 Egipto krikščioniui koptui Libijoje.

Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) 2015 m. vasarį išplatino vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas galvų nupjovimas 21 Egipto krikščioniui koptui Libijoje. Be to iš IS kontroliuojamų Irako ir Sirijos teritorijų krikščionys ir kitų religinių mažumų atstovai taip pat masiškai bėga siekdami išvengti smurto bei nužudymų.

Galiausiai balandžio 2 d. islamistų grupuotės „al Shabaab“ nariai įsiveržę į Garisos universitetą Kenijoje nužudė 147 krikščionis, o dar 79 sužeidė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius