-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 20 /12:09

Kubos vėliava iškelta JAV Valstybės departamente

Jungtinės Valstijos pirmadienį oficialiai atnaujino diplomatinius santykius su Kuba, kurios vėliava buvo iškelta JAV valstybės departamento pastate, blėstant dešimtmečius tvyrojusiam priešiškumui tarp buvusių Šaltojo karo laikų priešininkių.
JAV atnaujino diplomatinius santykius su Kuba
JAV atnaujino diplomatinius santykius su Kuba / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kubos mėlynai ir baltai dryžuota vėliava su raudonu trikampiu ir balta

žvaigžde buvo iškelta šalia kitų JAV sąjungininkų vėliavų Valstybės departamento pastato vestibiulyje, sakė vienas naujienų agentūros AFP fotografas.

Ji taip pat iškilo ant Kubos diplomatinės atstovybės Vašingtone, kuriai pirmadienį buvo grąžintas ambasados statusas.

Ambasados statusas taip pat buvo grąžintas JAV interesų biurui Havanoje, kur ateinančiomis savaitėmis turėtų būti surengta iškilminga ceremonija, kai į Kubos sostinę atvyks Amerikos valstybės sekretorius Johnas Kerry, o ant atstovybės pastato bus iškelta JAV vėliava.

Vėliau pirmadienį J.Kerry oficialiai susitiks su Kubos užsienio reikalų ministru Bruno Rodriguezu, kuris taip pat vadovaus atidarymo ceremonijai Kubos ambasadoje, esančioje netoli Baltųjų rūmų.

Apie abiejų šalių susitaikymą pirmąkart buvo paskelbta pernai gruodžio 17 dieną, kai JAV prezidentas Barackas Obama ir Kubos prezidentas Raulis Castro sutiko baigti abiejų šalių priešiškumą ir siekti normalizuoti ryšius.

Nuo to laiko buvo atlikta virtinė kitų istorinių žingsnių, įskaitant pirmąjį B.Obamos ir R.Castro susitikimą, įvykusį balandį Paragvajuje. Ten įvyko pirmosios abiejų šalių lyderių tiesioginės derybos nuo 1959 metų Kubos revoliucijos.

Gegužę JAV pašalino Kubą iš terorizmą remiančių šalių sąrašo, pašalindama dar vieną svarbią kliūti plėtoti megzti dvišaliams ryšiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius