Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 06 /21:45

Laikinasis Ukrainos prezidentas Oleksandras Turčynovas dėl paaštrėjusios situacijos šalyje atšaukė vizitą į Lietuvą

Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas ir Ukrainos laikinasis prezidentas Oleksandras Turčynovas atšaukė vizitą į Lietuvą dėl susidariusios ypatingos padėties Ukrainoje, skelbia unian.net.
Oleksandras Turčynovas
Oleksandras Turčynovas / „Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį anksti ryte Vilniuje O.Turčynovas turėjo susitikti su Seimo pirmininke Loreta Graužiniene, vėliau – su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite.

Seimo pirmininkės atstovės Dalios Valentienės teigimu, kol kas aišku, kad O.Turčynovas į Vilnių neatvyks sekmadienį. Tuo tarpu pirmadienio susitikimai dar nėra atšaukiami.

Svarstoma, galbūt O.Turčynovas galėtų atskristi į Lietuvą vėliau arba būti pakeistas kito aukšto Ukrainos valdžios atstovo.

Papildyta 21.45 val. Vėliau Seimo pirmininkės atstovė spaudai D.Valentienė patikslino, kad O.Turčynovas į Lietuvą tikrai neatvyks ne tik pirmadienį, bet ir vėliau. Todėl visi jo susitikimai čia atšaukiami.

„Greičiausiai neatvažiuos jokia Ukrainos delegacija. Bus bandoma per konferenciją Seime surengti teletiltą su Ukraina, kad O.Turčynovas galėtų skaityti savo pranešimą, kuris buvo numatytas, ir atsakyti į klausimus. Kol kas neaišku, kurią dieną tai galėtų įvykti ir ar išvis įvyks. Kol kas jokių garantijų nėra“, – 15min.lt sakė D.Valentienė.

Savo planus O.Turčynovas pakeitė dėl įvykių Luhansko srityje ir Donecke. 

Apie atšaukiamą vizitą paskelbta Aukščiausiosios Rados interneto puslapyje. O.Turčynovas skubos tvarka šaukia ministerijų vadovų susitikimą ir imasi asmeniškai kontroliuoti situaciją Donecke ir Luhanske. 

Kaip jau skelbė 15min.lt, separatistai Ukrainos Luhansko mieste užgrobė čia esantį saugumo pastatą

Beveik du tūkstančiai žmonių sekmadienį Donecko Lenino aikštėje susirinko į separatistinį mitingą, kuriame prašė Donbaso regioną prijungti prie Rusijos. Vėliau jie patraukė link administracijos pastato ir į jį įsiveržė. Neramumai kilo ir Charkove. 

Į renginius Lietuvoje neatvyks ir Azerbaidžano delegacija. Jos neatvykimo priežasčių Seimo pirmininkės atstovė spaudai nekomentavo. Anksčiau planuota, kad antradienį Seime Azerbaidžano Respublikos Didžiojo Medžliso pirmininkas Oktajus Asadovas turėjo skaityti pranešimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius