-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laisvai mieste vaikštančių nuogalių laikai San Franciske baigėsi

Liberalių pažiūrų mieste San Franciske miesto stebėtojų taryba priėmė sprendimą uždrausti demonstruoti nuogybes. Iki šiol nudistai laisvai vaikštinėdavo nuogi, ypač daug jų buvo viename homoseksualų mėgstamame rajone, skelbia nachrichten.at.
Nuogaliai prieš tarybos balsavimą antradienį susirinko prie rotušės.
Nuogaliai prieš tarybos balsavimą antradienį susirinko prie rotušės. / AFP/Scanpix nuotr.

Tokį sprendimą taryba priėmė antradienį, nepaisant to, kad prie rotušės susirinko būrys protestuotojų, o kai kurie jų prieš politikus išsirengė tiesiog rotušės salėje.

Nedidele persvara, šešiais balsais už ir penkiais prieš, miesto stebėtojų tarybos nariai nusprendė, kad nudistai nebegali demonstruoti nuogybių viešose vietose – miesto gatvėse, aikštėse ir viešajame transporte. Išimtys – miesto renginiai, šventės, festivaliai, pavyzdžiui, homoseksualų paradas. Nauja tvarka įsigalios nuo 2013 metų vasario, tiesa, laukia dar antras balsavimas, naują potvarkį turės pasirašyti ir miesto meras.

Miesto tarybos narys Scottas Wieneris pats neslepia savo seksualinės orientacijos ir atstovauja San Francisko Kastro rajonui, jis itin mėgstamas homoseksualų. S.Wieneris pateikė siūlymą uždrausti nuogybes mieste. Nudistų skaičius pastaraisiais metais itin išaugo, tačiau nuogybės patinka ne visiems – tuo skundėsi ir gyventojai, ir verslininkai.

Praėjusią savaitę ties miesto rotuše protestavę nudistai kreipėsi į teismą. Jie teigia, kad nuogybių draudimas pakenks miestui, nes žmonės turi nuomonės laisvę ir gali vaikščioti su ar be rūbų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius