-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laivo „Arctic Sea“ jūrininkai sugrįžo į savo šeimas

Jūrininkai, kurie mįslingomis aplinkybėmis buvo tapę įkaitais laive „Arctic Sea“, sugrįžo namo į Archangelską.
Vienas iš „Arctic Sea“ užgrobėjų
Vienas iš „Arctic Sea“ užgrobėjų / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Seimas

Nuotraukos

„Mano duomenimis, sugrįžo namo visi vienuolika (jūrininkų). Žiniasklaidos duomenimis, - devyni. Nepamirškite, kad dar keturi yra laive „Arctic Sea“ ir plaukia į Novorosijską“, - sakoma interneto leidinio „Morskoj biuleten-Sovfracht“ vyriausiojo redaktoriaus Michailo Voitenkos pranešime.

Žiniasklaidos duomenimis, stotyje jūrininkus sutiko giminaičiai ir artimieji. Nors buvo ilgai išsiskyrę su artimaisiais, buvę įkaitai buvo gerai nusiteikę ir neprarado humoro jausmo.

„Laivas buvo jūroje, Bermudų trikampyje, o piratai mus maitino ledais“, pajuokavo vienas įgulos narių, atsakydamas į tinklalapio Life.ru žurnalistų klausimą.

Sausakrūvis „Arctic Sea“ su medienos kroviniu, kainuojančiu maždaug 2 mln. dolerių, išplaukė liepos 22 dieną iš Suomijos Jakobstato uosto į Alžyro Bedžajos uostą, kur turėjo atvykti rugpjūčio 4 dieną. Liepos pabaigoje ryšys su laivu nutrūko, rugpjūčio 18 dieną sausakrūvis buvo aptiktas netoli Žaliojo Kyšulio salų.

Praėjusios savaitės pradžioje laivą išlaisvino Rusijos sargybinio laivo „Ladnyj“ jūreiviai.

Per tyrimą nustatyta, kad laivą užgrobė aštuoni įtariamieji, tarp jų Rusijos, Latvijos ir Estijos piliečiai. Visi jie įtariami žmonių pagrobimu ir piratavimu.

Tačiau nė vienas iš areštuotųjų savo kaltės nepripažino. Maža to, anot jų advokatų, įtariamieji tvirtina esantys aplinkosaugos aktyvistai, kovojantys už ekologinę Baltijos jūros švarą, ir tikina, kad tai juos buvo sulaikęs laivo kapitonas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius