-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos policija sukūrė riaušių Rygoje dalyvių paieškos tinklalapį

Latvijos policija ketvirtadienį sukūrė tinklalapį kuriame gyventojai gali atpažinti riaušių, vykusių Rygos senamiestyje sausio 13 dieną, dalyvius.
/ „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Policija ragina gyventojus atpažinti žmones nuotraukose ir vaizdo medžiagoje, skelbiamoje tinklalapyje, kuris bus nuolat papildomas nauja medžiaga.

Tyrėjų uždavinys - nustatyti ne visus riaušių dalyvius, o jų iniciatorius, kurstytojus ir tuos, kurie padarė konkrečius nusikaltimus, ketvirtadienį žurnalistams sakė Rygos regioninės policijos valdybos kriminalinės policijos viršininkas Intas Kiuzis.

Pasak jo, kai kurie riaušių dalyviai jau atėjo į policiją, tarp jų yra buvusių kalinių ir tų, kurių teistumo dar neišnyko.

Savo ruožtu daugiau kaip 200 paskambinusiųjų policijos nurodytu telefono numeriu suteikė informacijos apie riaušių dalyvius ir savo pastebėjimus.

Bausmė masinių riaušių dalyviams gali būti sušvelninta, atsižvelgiant į tai kad jie savanoriškai atėjo į policiją ir davė liudytojų parodymus, taip pat nurodė kitas kaltę švelninančias aplinkybes.

Policija apklausė jau 50 žmonių, įtariamųjų yra daugiau kaip 20.

Dabar nustatyti 15 nukentėjusių fizinių ir juridinių asmenų, o padarytos žalos dydis siekia 70 tūkst. latų (), bet ši suma gali padidėti, sakė I.Kiuzis.

Kaip jau pranešta, policija pripažino sausio 13 dieną Rygos senamiestyje vykusių riaušių dalyvius ateiti į policiją savo noru. Savo ruožtu riaušių liudininkai kviečiami skambinti nurodytu telefonu ir rašyti elektroninio pašto adresu krpinfo@inbox.lv visą parą.

Sausio 13-osios vakarą sostinės Katedros aikštėje įvyko opozicinės partijos „Kitokia politika“ organizuotas mitingas, kuriame Latvijos prezidentas buvo raginamas paleisti Seimą. Jame dalyvavo maždaug 10 tūkst. žmonių.

Mitingas vyko ramiai, bet jam pasibaigus maždaug tūkstantis demonstrantų atėjo prie Seimo, kur daužė parlamento pastato langus, policijos automobilius ir mėtė į tvarkos saugotojus akmenis, butelius bei kitus daiktus. Žalos buvo padaryta taip pat kitiems Senamiesčio pastatams ir parduotuvėms.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius