Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Laukdama JAV smūgio Sirijai, Libane „Hezbollah“ mobilizuoja savo pajėgas

Libane veikianti šiitų grupuotė „Hezbollah“, Sirijos režimo sąjungininkė, perdislokuoja savo pajėgas, kai laukiama JAV smūgio Damaskui, tvirtina liudininkai Libane.
„Hezbollah“ kovotojai
„Hezbollah“ kovotojai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sirijos režimui palankus dienraštis „Al-Akhbar“ pirmadienį paskelbė, kad minima grupuotės „pašaukė visus savo karininkus ir narius užimti savo pozicijas“.

Anot Tyro gyventojų, bendravusių su naujienų agentūrai AFP, atrodo, kad paskelbta generalinė „Hezbollah“ narių mobilizacija, nors viešai šis judėjimas apie tai ir nepranešė.

Daugelis „Hezbollah“ kovotojų per pastarąsias penkias dienas dingo iš savo kaimų; sustiprintos saugumo priemonės prie grupuotės štabų ir postų, sakė vietiniai gyventojai.

Panaši padėtis ir grupuotės tvirtovėje – Bekato slėnyje Libano rytuose. Gyventojai ir kovotojai pasitraukė iš savo postų, išsijungė savo mobilaus ryšio telefonus, kad jų niekas nesusektų.

Pietiniuose Beiruto priemiesčiuose patyrusius kovotojus įvažiuojančių automobilių kontrolės postuose pakeitė paaugliai.

Sirijos režimą atvirai palaikanti „Hezbollah“ yra pasiuntusi savo kovotojus kautis kartu su Sirijos vyriausybės pajėgomis prieš sukilėlius, siekiančius nuversti prezidentą Basharą al Assadą.

Pasak grupuotės eksperto Wadah Charara, „Hezbollah“ turi apie 30 tūkst. kovotojų, iš kurių apie 10 tūkst. turi kovinės patirties.

Manoma, kad nuo 800 iki 1200 „Hezbollah“ kovotojų šiemet anksčiau kovėsi Sirijos režimo pusėje, kai buvo siekiama atsiimti Kusairo miestą Homso provincijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius