Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Le Figaro“: Ukraina žada Vakarams pradėti kontrpuolimą 2025 m. su viena sąlyga

Dėl dabartinės karo padėties Ukraina atsidūrė nepalankioje padėtyje. Ukrainos kariai pasitraukė į gynybines pozicijas, o Rusijos kariuomenė palaiko nuolatinį spaudimą. Praėjus dvejiems metams nuo karo pradžios vėl svarstoma Ukrainos pralaimėjimo hipotezė, rašo Prancūzijos laikraštis „Le Figaro“.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / Volodymyras Zelenskis / „Telegram“

„Ukrainiečiai mums sako: padėkite mums išsilaikyti 2024 m., o 2025 m. galėsime atnaujinti puolimą“, – leidinys citavo Prancūzijos pareigūną, kuris neseniai kalbėjosi su Ukrainos valdžios institucijomis.

Jis taip pat pažymėjo, kad Ukraina ypatingą dėmesį skiria vidutinio nuotolio žemė-oras sistemai SAMPT. Tačiau labiau nei sistemos Ukrainai reikia raketų, o Prancūzijos raketų gamintoja MBDA artimiausiu metu negalės tiekti daugiau nei 30 raketų „Aster“.

Kartu, pasak vieno šaltinio, „laimės tas, kuris pirmas mobilizuosis“.

„Tačiau abi stovyklos nenori žengti ryžtingo žingsnio. Ukrainoje visuomenė rodo nuovargio ženklus nuo karo, kuris atrodo beviltiškas, nors tai, kas pastatyta ant kortos, yra gyvybiškai svarbu. Rusijoje Kremliaus režimas mieliau vengtų nepopuliaraus sprendimo, galinčio sukelti vidinį pasipriešinimą“, – rašo „Le Figaro“.

Kaip ilgai Rusija galės kariauti Ukrainoje

Anksčiau leidinys „Forbes“ teigė, kad Rusija turi tankų ir kovos mašinų atsargų tik iki 2025 m. vidurio. Rusijos pramonė kasmet pagamina 500-600 naujų tankų, tačiau per metus rusai praranda daugiau kaip tūkstantį tankų ir apie 2000 kovos mašinų. Tuo pat metu Rusijos kariuomenė dabar yra 15 proc. didesnė nei invazijos pradžioje.

Tuo pat metu, kaip pažymėjo amerikiečių generolas Christopheris Cavoli, be JAV pagalbos po kelių savaičių artilerijos sviedinių balansas fronte bus 10:1 Rusijos naudai. O pralaimi ta pusė, kuri negali atsakyti į ugnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius