Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lechas Wałęsa: išmeskite Lenkiją iš Europos Sąjungos

73 metų buvęs Lenkijos prezidentas Lechas Wałęsa teigia, kad jo tikslas – sužlugdyti Jaroslawo Kaczynskio politinę karjerą ir jo partiją „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS). Politikas įsitikinęs, kad Lenkiją reikia pašalinti iš Europos Sąjungos (ES).
Buvęs Lenkijos prezidentas Lechas Walesa
Buvęs Lenkijos prezidentas Lechas Walesa / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„J.Kaczynskis laužo konstitucijos ir įstatymų principus bei valdžių padalijimo principą. Jis pavojingas ir neatsakingas. Visa tai gali blogai baigtis“, – portalas Politico.eu cituoja buvusį Lenkijos lyderį.

Tačiau portalas pažymi, kad vargu ar L.Wałęsai pavyks atmušti lenkų meilę PiS partijos lyderiui, nes pats buvęs Lenkijos prezidentas negali pasigirti itin dideliu populiarumu.

Tiesa, žurnalistus vis dar domina jo nuomonė apie Lenkijoje vykstančius procesus, tačiau, anot portalo, akivaizdu, kad garbaus amžiaus politiką Lenkijoje į šoną nustūmė jaunesnių politikų karta.

Jie turi mus išmesti.

Tačiau L.Wałęsa yra pasirengęs grįžti į sceną. Vien jau tam, kad surengtų nacionalinį referendumą dėl naujų rinkimų paskelbimo ir paskatintų ES griežčiau vertinti tai, ką J.Kaczynskio partija išdarinėja šalyje.

Lenkija šiuo metu turi problemų su Europos Komisija, kuri pradėjo įstatymo viršenybės procedūrą prieš Varšuvą. Lenkijoje iki dabar netyla ginčai dėl Konstitucinio teismo reformos.

L.Wałęsai atrodo, kad Briuselio reakcija yra nepakankama – jis nori veiksmų, o konkrečiai – kad Briuselis imtų kelti Lenkijos narystės bloke klausimą, jei PiS ir toliau pažeidinės demokratijos taisykles.

„Nemėgstu kalbėti prieš Lenkiją, tačiau neturiu pasirinkimo. Turėtų būti taip, kad jei tu priklausai klubui, bet nepritampi, tave išmeta. Balsavimo teisės praradimas yra per mažai. Jie turi mus išmesti“, – sakė jis.

L.Wałęsa ir J.Kaczynskis yra pažįstami ne vieną dešimtmetį, abu politikai vienas kito negali pakęsti. Viename paskutinių savo interviu užsienio žiniasklaidai J.Kaczynskis pareiškė, kad L.Wałęsos nereikia priimti rimtai, esą jis jau save diskreditavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius