-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija svajoja tapti slidinėjimo rojumi

Lenkijos Vyriausybė nusiteikusi pakeisti teisinę bazę ir padėti pritraukti investicijas į slidinėjimo infrastruktūrą Lenkijoje. Pasak šalies sporto ministro Andrzejaus Biernato, bus sekama Alpių šalių pavyzdžiu, rašo tvn24.pl.
Slidinėjimas Italijos ir Šveicarijos Alpėse
Lenkija ketina lygiuotis į Italijos ir Šveicarijos slidinėjimo kurortus Alpėse. / Indrės Raudonytės nuotr.

„Jeigu norime uždirbti iš kalnų ir juos sutvarkyti, turime sukurti tam sąlygas“, – pareiškė sporto ministras žurnalistams žiemos sezono atidarymo metu vienoje iš Mažosios Lenkijos vaivadijos slidinėjimo stočių.

Ministro teigimu, darbas keičiant teisinę bazę ir atveriant kelią investicijoms į turizmą ir slidinėjimą kalnų regionuose vyksta jau dvejus metus. Pokyčiai turėtų paliesti tiek aplinkosaugą, tiek sporto infrastruktūros įrengimą bei naudojimą, tiek statybų reglamentavimą. Anot A.Biernato, tokiu būdu ketinama palengvinti galimybes investuoti į slidinėjimo infrastruktūrą ir sporto bazes.

Taip pat ministras įsitikinęs, kad Lenkijos įstatymai griežtesni nei kitų Europos Sąjungos šalių, o tai sunkina investicijų pritraukimą. Viena kontraversiškiausių problemų yra privačių žemių panaudojimas plečiant slidinėjimo infrastruktūrą, tad keičiant teisinę bazę bus remiamasi „sniego teise“, kaip daro austrai.

Tokia „sniego teisė“ egzistuoja daugelyje Europos šalių. Joje kalbama apie tai, kad privačios žemės, esančios patraukliose kalnų vietovėse, gali būti pritaikytos turistams ir slidininkams, o savininkai už tai gauna išmokas.

Planuojama, kad įstatymų pakeitimai bus pradėti rengti vasarį, projektai pateikti kitų metų birželį. Juos rengiant ketinama remtis Mažosios Lenkijos vaivadijos patirtimi.

Mažosios Lenkijos regionas turi geriausiai išvystytą žiemos turizmo infrastruktūrą Lenkijoje. Čia įkurtos 55 slidinėjimo stotys, per 300 keltuvų, apie 250 km trasų, didėja ir pramogų pasiūla, kuria gali naudotis atvykstantys slidinėjimo entuziastai. Žiemos sporto centrai auga, modernėja, siūloma naujų sprendimų, kaip, tarkim, pradedančiųjų mokymas ir pan. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius