-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje prasidėjo kampanija prieš išmaldos prašytojus

Išmaldos prašytojai beatodairiškai išnaudoja žmonių jautrumą po Lenkijos prezidento lėktuvo katastrofos ir manipuliuoja žmonių jausmais, rašo dienraštis „Metro“. Neduokite išmaldos prašytojams pinigų – ragina ir ekspertai, kurie pradėjo žmonių įtikinimo kampaniją „neduok pinigų ubagui“.
Elgeta
Elgeta / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lenkija

Viena iš akcijos iniciatorių, Vroclavo miesto savivaldybės socialinių reikalų ir informacijos centro direktorė Beata Pierzchala dienraščiui sakė, jog išmaldų prašytojams ne kartą siūlė informaciją apie nemokamas valgyklas, globos centrus ir nakvynės namus, tačiau šiuos domina pinigai, kurie po to prageriami.

Vroclavo socialiniai darbuotojai parengė plakatus su šūkiu „Duodi pinigus, nepadedi“, taip pat specialias skrajutes, kurios restoranuose bus įteikiamos klientams.

Pernai panaši akcija Vroclave jau vyko. Tada restoranų darbuotojai pastebėjo, kad jų klientus trukdančių ubagų skaičius sumažėjo.

Panašios akcijos vyksta Poznanėje, Krokuvoje, Ščecine, Varšuvoje, kur gausu užsienio turistų. Jie ir tampa pagrindiniais išmaldų prašytojų taikiniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius