-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje prisaikdinta premjerė Beata Szydlo ir jos vyriausybė

Lenkijos prezidentūroje pirmadienį įvyko iškilminga ceremonija, per kurią buvo prisaikdinta naujoji šalies premjerė Beata Szydlo ir jos konservatyvios pakraipos vyriausybės nariai.
Kandidatė į Lenkijos premjeres – PiS atstovė Beata Szydlo
Lenkijos premjerė – PiS atstovė Beata Szydlo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per ceremoniją, kuri prasidėjo vidurdienį vietos (13 val. Lietuvos) laiku, susirinkusieji pagerbė praeitą penktadienį Paryžiuje įvykdytos kruvinų išpuolių virtinės aukas.

Po B.Szydlo buvo prisaikdinti kiti dešiniosios vyriausybės nariai, kurių konservatyvioji euroskeptiška partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) praeitą mėnesį triuškinamai laimėjo parlamento rinkimus ir įgijo galimybę valdyti viena.

Anksčiau pirmadienį naujosios vyriausybės nariai pagerbė velionį savo partijos įkūrėją Lechą Kaczynskį, kuris žuvo 2010 metais per vyriausybinio lėktuvo katastrofą Rusijoje. Velionio prezidento brolis dvynys Jaroslawas yra PiS lyderis, atvedęs savo partiją į prezidento neturinčią rinkimų pergalę nuo komunistinio režimo žlugimo 1989 metais.

B.Szydlo ir jos ministrai padėjo vainiką prie memorialinės lentos L.Kaczynskio atminimui, o vėliau ketina padėti gėlių prie Prancūzijos ambasados, pagerbdami teroro atakų aukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius