-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos premjeras ragina tvirtai spausti Maskvą dėl Ukrainos

Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas sekmadienį paragino Vakarus „tvirtai spausti“ Maskvą dėl jos grasinimų Ukrainai, o šimtai žmonių tuo tarpu protestavo prie Rusijos ambasadų Varšuvoje ir Londone.
Protestuotojai Varšuvoje
Protestuotojai Varšuvoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vienintelis būdas sustabdyti Rusiją ir sykiu užkirsti kelią tragiškiems konfliktams šioje pasaulio dalyje yra tvirtas spaudimas ir atkaklumas iš Europos, Jungtinių Valstijų ir Kanados pusės“, – žurnalistams sakė D.Tuskas.

Keli šimtai žmonių Varšuvoje protestavo su plakatais, kuriuose Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas buvo lyginamas su Hitleriu ir Stalinu, taip pat – su Lenkijos, Ukrainos, Europos Sąjungos (ES) ir Baltarusijos vėliavomis.

Jie skandavo „Nelieskit Ukrainos“, „Nelieskit Krymo“ ir „Laisva Ukraina“.

Šimtai žmonių taikiai protestavo ir priešais Rusijos ambasadas Berlyne ir Londone.

Didžiojoje Britanijoje gyvenantys ukrainiečiai laikė transparantus su užrašais „Šalin rankas nuo Ukrainos“ ir skandavo „Stop okupacijai“ ir „Putinas žudikas“.

Berlyne maždaug tuzinas protestuotojų gulėjo priešais plakatą, kuriame buvo surašytos Rusijos buvusios karinės intervencijos ir gale prirašytas klausimas „Ukraina 2014-aisiais?“.

Varšuvoje D.Tuskas paragino vykdyti „ramią, subalansuota, bet taip pat tvirtą ir vieningą politiką Rusijos atžvilgiu, pagrįstą nepritarimu tokiems Maskvos veiksmams ir pranešimams, ... kad būtų išvengta didelio konflikto“.

Jis sakė, kad šiuo metu nemato tiesioginės grėsmės savo šaliai, bet nurodė, kad „pastovus nestabilumas Ukrainoje, dezintegracija šioje šalyje ar pilietinis karas sukurtų didesnę grėsmę kalbant apie ilgalaikę perspektyvą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius