Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lenkijos žiniasklaida: Varšuva turėtų iš Vilniaus pasimokyti kultūros paveldo saugojimo

Lenkijos naujienų tinklalapyje Gazeta.pl pasirodžiusiame straipsnyje žurnalistė Izabela Bek dalijasi įspūdžiais iš apsilankymo Vilniuje ir jo apylinkėse bei negaili pagyrų Lietuvos sostinei. Esą to, kaip reikia saugoti paveldą, senąją architektūrą, iš Vilniaus galėtų pasimokyti ir didieji Lenkijos miestai.
Fontanas Rotušės aikštėje
Vilniaus Rotušės aikštė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Nesitikėjau, kad taip mane sužavės Vilnius ir jo apylinkės, tai man buvo staigmena“, – rašoma straipsnyje. 

Prieš daugiau nei dešimtmetį Lietuvoje jau buvusi žurnalistė teigė Vilnių įsidėmėjusi kaip puikiai restauruotą miestą, turintį daugybę gotikinių, renesanso ir baroko paminklų. Ir tai esą nepasikeitė. 

„Varšuvos, Elbingo, Lodzės ir dar keliasdešimties kitų Lenkijos miestų valdžios atstovai turėtų būti išsiųsti į Vilnių, į protingos modernizacijos kursus. Vilniuje neniokojami paveldo objektai – jie arba restauruojami, arba išardomi (saugumo sumetimais) tam, kad vėliau būtų atstatyti visiškai tokie patys, kokie ir buvo. Efektas yra puikus – tai dar viena Europos sostinės, kuri puikiai savyje suderina naujoviškumą su kultūros paveldu. Gal mano anūkai sulauks tokio efekto Varšuvoje...“, – pagyrų Lietuvos sostinei negaili Lenkijos žurnalistė.

Taip pat pastebima, kad Vilnius yra švarus, linksmas, gyvenimo džiaugsmu trykštantis miestas. „Mane užbūrė kultūros, kvapų, aromatų mišrainė. Vakarais Senojo miesto gatvės vibruoja nuo spalvų ir jaunų lietuvių juoko iki pat vėlyvos nakties. Žmonės yra linksmi ir atviri, kas mane teigiamai nustebino po visos tos idiotiškos lenkiškai-lietuviškos istorijos viename iš mūsų stadionų“, – rašoma straipsnyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius