-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių administruojamoje Goro provincijoje Afganistane į laisvę paleisti prieš kelias dienas pagrobti rinkimų komisijos nariai

Goro provincijoje į laisvę paleisti trys rinkimų komisijos nariai, kuriuos prieš kelias dienas buvo pagrobę kol kas nenustatyti ginkluoti asmenys.
Čagčarano apylinkės (archyvo nuotr.)
Čagčarano apylinkės (archyvo nuotr.) / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip praneša Afghan Islamic Press (AIP), rinkimų komisijos nariai paleisti naktį iš sekmadienio į pirmadienį. Jų išlaisvinimui tarpininkavo vietos senoliai.

Goro provincijos gubernatoriaus atstovas spaudai Abdulas Hayee Khatibis AIP informavo, kad rinkimų komisijos nariai paleisti be jokių kovinių veiksmų, už juos nebuvo sumokėta išpirka.

Nežinomi ginkluoti asmenys rinkimų komisijos narius pagrobė prieš kelias dienas, kai jie inspektavo rinkimų apylinkes Teuros ir Pasawando rajonuose.

Šį mėnesį Afganistane vyks rinkimai į parlamentą. Talibai jau pranešė, kad stengsis rinkimus sutrukdyti.

Goro provincija Afganistane yra laikomai viena ramesnių regione. Tačiau pastaruoju metu oficialiai pripažįstama, kad čia pastebimas didesnis talibų judėjimas, dažniau fiksuojami įvairūs incidentai.

Lietuvos kariai ir civiliai Goro provincijoje dirba nuo 2005 m. Šiuo metu čia dislokuota vienuolikta Provincijos atkūrimo grupė (PAG-11).

Goro provincijoje šiuo metu dirba per 150 karių ir civilių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Danijos, Gruzijos, Japonijos, JAV, Lenkijos, Suomijos ir Ukrainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius