Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvoje gydomas ukrainietis: netekau dešiniosios akies, kai po kojomis sprogo granata

Į Lietuvą ketvirtadienį gydyti atskraidintas per protestus Kijeve sužeistas ukrainietis teigia netekęs dešiniosios akies, kai po jo kojomis sprogo garsinė granata.
Protestuotojas Kijeve
Protestuotojas Kijeve / Aliaus Koroliovo nuotr.

 Anot Kauno klinikose gydomo protestų Euromaidane dalyvio, per protestus nukentėjo daug žmonių, todėl Ukrainos žmonės priešinsis galimam kompromisui tarp prezidento Viktoro Janukovyčiaus ir opozicijos, reikalaudami visiškos dabartinės valdžios ir teisėsaugos atsakomybės.

„Mano akis pažeista sprogus garsinei granatai. Aš palaikiau mitinguojančius, aktyvių veiksmų nevykdžiau, akmenų nemėčiau į teisėsaugos pareigūnus, vaikščiojau, telefonu filmavau. Milicija pažeidė riaušių malšinimo ginklų naudojimo taisykles ir granatas mėtė tiesiai po mitinguojančių žmonių kojomis – ten, kur stovėjo reporteriai, protestuotojai. Jie šaudė į žmones ir mėtė granatas“, – ketvirtadienio vakarą Kauno klinikose žurnalistams sakė ukrainietis, saugumo sumetimais nenorėjęs atskleisti tapatybės.

Anot 28 metų Kijevo apskrities gyventojo, dešinioji akis po sprogimo sužalota taip, kad ją teko pašalinti.

„Viena akimi nematysiu, nes ji buvo visiškai pažeista ir pašalinta per operaciją dar Ukrainoje. Dabar tiesiog bus tęsiamas gydymas, reabilitacija po operacijos“, – sakė sužalotas protestų dalyvis.

Dėkodamas Lietuvos institucijoms ir pareigūnams už pagalbą, vyriškis teigė tikįs medicinos pažanga ir naujausiomis technologijomis.

„Žmonės gyvena, tikiuosi, pasitaisysiu. Gal technologijos pasiekusios tokį lygį, kad bus galima donoro akį įstatyti“, – vylėsi ukrainietis.

Anot jo, sužalotų žmonių per pastarojo meto protestus Kijeve – daug, todėl siūlomiems valdžios kompromisams Ukrainos tauta nepritars.

„Manau, kad tauta neleis leistis į kompromisus V.Janukovičiaus ir opozicijos, todėl, kad daug žmonių nukentėjo ir žmonės nori, kad kaltieji būtų nubausti. O valdžia jau yra kalta, todėl, kad jie leido tuos pažeidimus. Tauta bus prieš tokius kompromisus, tauta bus už tai, kad valdžia, teisėsaugos atstovai būtų nubausti už tuos pažeidimus ir betvarkę“, – kalbėjo vyriškis.

Kitą savaitę gydyti į Lietuvą planuojama atskraidinti dar aštuonis per protestus Ukrainoje sužalotus šios šalies piliečius.

Jis yra antrasis gydytis į Lietuvą atskraidintas Euromaidano protestų dalyvis. Kitą savaitę gydyti į Lietuvą planuojama atskraidinti dar aštuonis per protestus Ukrainoje sužalotus šios šalies piliečius.

Vienas protestuotojas gydytis į Vilnių atvyko trečiadienį. Rostislavas Melnykas teigė, jog jį sužalojo specialiosios paskirties milicijos „Berkut“ pareigūnai. Jam sulaužyta ranka, nukentėję plaučiai, vyras gydomas Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje.

Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui pernai lapkritį atsisakius pasirašyti Ukrainos ir Europos Sąjungos asociacijos bei laisvos prekybos sutartį, į gatves išėjo tūkstančiai ukrainiečių. Protestams peraugus į susirėmimus su milicija ir specialiosiomis pajėgomis, keli žmonės žuvo. Tikslus sužeistųjų skaičius nėra žinomas, remiantis įvariais šaltiniais, jų gali būti pusantro šimto ar kelis kartus daugiau.

Antradienį siekdamas padėti išspręsti jau du mėnesius trunkančią žmonių gyvybių pareikalavusią krizę atsistatydino Ukrainos premjeras Mykola Azarovas. Ukrainos Aukščiausioji Rada taip pat antradienį atšaukė protestus varžantį įstatymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius