Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 06 /15:16

Lygybės eitynės Kijeve: milicija vaikėsi ultradešiniųjų radikalus, kurie vaikėsi eitynių dalyvius

Seksualinių mažumų teisių aktyvistai šeštadienio rytą surengė lygybės eitynes Kijevo centre, kurios nutrūko greičiau negu po pusvalandžio, prasiveržus smurtui. Renginio metu milicininkų buvo daugiau negu eitynių dalyvių.
Pirmajame Kijevo gėjų parade nepavyko išvengti smurto
Pirmajame Kijevo gėjų parade nepavyko išvengti smurto / „Scanpix“ nuotr.

Prasidėjus gėjų paradui Obolonskajos krantinėje Ukrainos sostinės centre, į renginio vietą prasiveržė kelios dešimtys agresyviai nusiteikusių ultradešiniųjų aktyvistų, sakė įstatymų leidėjas Serhijus Leščenka.

VIDEO: Lygybės eitynės Kijeve

Prieš renginį dalyviams viešai grašino „Dešiniojo sektoriaus“ („Pravyj Sektor“) atstovai. 

Radikalų sprogdinti užtaisai buvo pripildyti metalinio šrapnelio.

„Kelios dešimtys ultradešiniųjų aktyvistų prasiveržė į Kijevo gėjų parado vietą ir metė 5-10 petardų. VRM pareigūnai sulaikė chuliganus“, – deputatas nurodė savo „Twitter“ pranešime, pridūręs, kad radikalų sprogdinti užtaisai buvo pripildyti metalinio šrapnelio.

„Kyiv Post“ pranešė, kad per šį incidentą buvo sužeisti penki milicininkai, sulaikyta mažiausiai 25 chuliganai. Skelbiama, kad buvo užpulti 8 eitynių dalyviai, 3 iš jų - išgabenti į ligoninę.

Raudonojo Kryžiaus atstovas sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad nukentėjusiam milicininkui buvo pažeista kaklo vena. „Tai sunki kaklo trauma“, – atstovas sakė įvykio vietoje.

Kaip pranešama, taip pat buvo sužeistas vienas iš užpuolikų.

Socialiniuose tinkluose buvo liejama kritika, kad renginio dalyviams nebuvo parengta jokio evakuacijos plano. „Milicija vaikosi ultradešiniuosius užpuolikus, kurie vaikosi LGBT aktyvistus“, – rašė „Newsweek“ ir „The Times“ žurnalistas Ukrainoje Maximas Tuckeris.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius