-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Malaizijos lainerį numušusius separatistus remianti Rusija susirūpino rusais Nyderlanduose

Rusija susirūpino savo piliečių saugumu Nyderlanduose – šioje šalyje įsteigta karštoji linija rusams, kurie „sulaukia grasinimų“ iš olandų. Specialios agentūros atstovas Nyderlanduose Zurabas Agirbovas pareiškė, kad tokia linija tapo reikalinga po Malaizijos lėktuvo tragedijos virš Rytų Ukrainos, kai žuvo 298 keleiviai, iš kurių 192 buvo olandai.
Pasaulis gedi Malaizijos lainerio „Boeing 777“ aukų
Pasaulis gedi Malaizijos lainerio „Boeing 777“ aukų / Scanpix/Reuters, AFP nuotr.

Viskas prasidėjo tada, kai Z.Agirbovas perskaitė vietinio Belgijos laikraščio straipsnį apie Antverpene gyvenančią emigrantę iš Rusijos, kuri po „Malaysia Airlines“ lėktuvo numušimo teigė sulaukusi grasinimų. Tad Rusijos specialios agentūros, kuri rūpinasi užsienyje gyvenančiais tautiečiais, atstovas sunerimo ir dėl Nyderlanduose gyvenančių tautiečių, kurie panašių grasinimų gali sulaukti dar daugiau.

Kaip pasakė Z.Agirbovas „Novaja Gazeta“, „gali prieiti iki sumušimų gatvėse, todėl ir prireikė tokios karštosios linijos“. Tiesa, kol kas sulaukta vos kelių skambučių. Visų pranešimų turinys perduotas Rusijos konsulatui Amsterdame, tačiau į policiją nesikreipta.

Kiekvieną rytą bijau, kad kas nors mes akmenį į mano vitriną. Kasdien matau konfliktus. Ukrainiečiai ir rusai, atėję apsipirkti, nuolat susiremia, kelis kartus net teko jiems pagrasinti policija, – pasakojo Antverpeno gyventoja.

Malaizijos lėktuvas su 298 keleiviais ir įgulos nariais buvo numuštas liepos 17 dieną virš Rytų Ukrainos.

Labiausiai tikėtina, kad tai padarė Rusijos remiami vietos separatistai. Po įvykio Nyderlanduose prisiminta, kad čia gyvena Rusijos prezidento Vladimiro Putino dukra Marija.

Pasipiktinę olandai net pareikalavo, kad ji dingtų iš šalies, o vietos ukrainiečiai ketino rengti piketus po jos apartamentų langais. Vėliau pasirodė žinia, kad moteris išvyko iš savo buto ir niekas nežino, kur dabar yra.

Straipsnyje, kuris ir tapo priežastimi Rusijai susirūpinti savo piliečiais, Antverpene gyvenanti Irina pasakojo gaunanti laiškus su įžeidinėjimais ir raginimais „dingti iš Belgijos“. Moteris pareiškė neva nesanti vienintelė rusė, kuri pastaruoju metu sulaukia panašių žinučių.

Anot Irinos, po Malaizijos lėktuvo katastrofos vietos rusai pradėjo bijoti kalbėti apie savo tėvynę, nes tokiu būdu gali sukelti vietos gyventojų pyktį.

Kita rusė, Antverpene turinti parduotuvę, neslėpė nuolat jaučianti baimę: „Kiekvieną rytą bijau, kad kas nors mes akmenį į mano vitriną. Kasdien matau konfliktus. Ukrainiečiai ir rusai, atėję apsipirkti, nuolat susiremia, kelis kartus net teko jiems pagrasinti policija.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius