-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvos Helsinkio grupės vadovė: Stalino režimas turi būti oficialiai pasmerktas

Maskvos Helsinkio grupės vadovė Liudmila Aleksejeva tikisi, kad Valstybės Dūmai priėmus pareiškimą dėl Katynės nusikaltimo bus oficialiai pasmerktas J.Stalino režimas.
Stalinas
Stalinas

Valstybės Dūma penktadienį priėmė kaip pagrindą pareiškimą, kuriame, be kita ko, sakoma, kad NKVD institucijos 1940 metais sušaudė belaisvius iš Lenkijos, remdamosi tiesioginiu J.Stalino ir kitų sovietų vadovų nurodymu.

„Aš laiminga, kad Valstybės Dūma padarė šį pareiškimą. Tikiuosi, kad tai padės galutinai pasmerkti ir demaskuoti Staliną“, – pareiškė L.Aleksejeva agentūrai „Interfax“ penktadienį. Ji vadovauja seniausiai Rusijoje nepriklausomai teisių gynimo organizacijai.

„Rusija turi atverti kuo daugiau dokumentų, susijusių su Katynės byla“, – savo ruožtu sakė Tarybos prie Rusijos prezidento pilietinės visuomenės institutų ir žmogaus teisių plėtojimui remti vadovas Michailas Fedotovas.

„Dėl Katynės tragedijos mes turime padaryti viską, kad nebūtų nė mažiausių įtarimų, jog mes mėginame ką nors nuslėpti“, – sakė M.Fedotovas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius